GENEL - 03 Ekim 2018 Çarşamba 13:37

Kaymakam Uzan, vatandaşlarla bir araya geldi

A
A
A
Kaymakam Uzan, vatandaşlarla bir araya geldi

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, Yeni Mahalle’de vatandaşlarla bir araya geldi.

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, Yeni Mahalle’de vatandaşlarla bir araya geldi.


Vatandaşlara Bulanık Belediyesinin devam eden çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Uzan, altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Uzan. “İlçemizde altyapı sorunu çözülmeden diğer sorunların çözülmesi mümkün değil. Göreve ilk başladığımızda vatandaşlarımızla yaptığımız istişarelerde, bizden altyapı sorununun çözümünü istiyordu. Şu an itibariyle altyapı çalışmalarımızın yüzde 50’si tamamlanmıştır. Altyapı, yol ve su sorunu ilçenin yıllardan beri devam eden en büyük sorunlarıdır. Sıkıntılı işler yapıyoruz. İnanın ilçemiz güzel olacaktır” dedi.


Halkın sorunlarını yerinde dinleme imkânı bulmak için bu tür toplantılara devam edeceğini söyleyen Uzan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“90 kilometre içme suyu hattı, 100 kilometre kanalizasyon hattı var. 4,5 kilometre yağmur suyu hattı ve 15 kilometre su isale hattı projelerimiz var. Yapılan projelerimizde işin yüzde 20’sindeyiz. Kış sezonuna kadar yüzde 50’sini bitireceğiz. İlçe merkezinin sıcak asfaltlanmasını 25 gün sonra başlatacağız. Çünkü esnaflarımız çok sıkıntı çekti. Sokak sağlıklaştırmalarını yapıyoruz. Az personelle çok iş yapıyoruz. Belediyenin araçlarını yeniledik. İlçemizde daha güzel hizmetler olacaktır inşallah.”


Vatandaşların sorun ve taleplerini de dinleyen Uzan, daha sonra buradan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.