GENEL - 25 Mayıs 2018 Cuma 16:08

Muratpaşa Mahallesi Müştak Baba Bilgi Evinde Sertifika Töreni

A
A
A
Muratpaşa Mahallesi Müştak Baba Bilgi Evinde Sertifika Töreni

Muş’un Muratpaşa Mahallesi Müştak Baba Bilgi Evinde gerçekleştirilen Tefsir derslerine düzenli bir şekilde katılan kadın vatandaşlara sertifika dağıtıldıMuş Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan Bilgi Evlerinde etkinlikler devam ediyor.

Muş’un Muratpaşa Mahallesi Müştak Baba Bilgi Evinde gerçekleştirilen Tefsir derslerine düzenli bir şekilde katılan kadın vatandaşlara sertifika dağıtıldı


Muş Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan Bilgi Evlerinde etkinlikler devam ediyor. Her yaş grubuna hitap eden kurs ve etkinliklerle vatandaşların uğrak yeri haline gelen Bilgi Evleri zaman zaman önemli programlara da ev sahipliği yapıyor. Son olarak Muratpaşa Mahallesi Müştak Baba Bilgi Evinde kadınlara yönelik sertifika töreni düzenlendi. Törene, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, kursiyerlere Tefsir dersini veren Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kayacan ve çok sayıda kadın katıldı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, “Partimizin milletvekili aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Ankara’da bulunan değerli başkanımızın sizlere selamını iletiyorum. Geçen haftadan beri bugünkü programınıza katılmak üzere planlama yapmıştı. Ancak il dışı programından dolayı kısmet olmadı. Başkanımızı temsilen bu programa katılmaktan onur duyduğumu bilmenizi isterim" dedi.


Muş Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı alanında önemli hizmetler hayata geçirirken insanlara kişisel ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal ve kültürel faaliyetleri de aksatmamaya gayret gösterdiklerini ifade eden Özarslan, "Bu kapsamda geçen yıl Muratpaşa ve Sunay mahallelerimizde bu tesislerimizi kurarak vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamayı umut ettik. Allah’a şükürler olsun ki bilgi evlerinin hemşehrilerimizin ikinci yuvası haline geldiğini görmek bizi son derece mutlu etmektedir. Bu komplekslerimizde toplumun her kesimine hitap eden etkinlikler yapılıyor. Daha kapsamlı hizmetler sunmak için üniversitemiz veya Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlarımız ile koordineli çalışıyoruz. Bir yıl gibi kısa bir sürede Bilgi Evlerimizi kurumsal bir yapıya kavuşturmayı başardık. Halkımızın Bilgi Evlerinden faydalandığını görmek bizleri yeni projelere de yönlendiriyor. İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu bilgi evlerinin sayılarını arttırmak üzere çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda Yeni Mahalle ve Zafer mahallesinde iki tesis kurmaya başladık. Kaba inşaatının tamamlandığı projeleri sezon sonuna kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde bütün mahallelerimizde bilgi evi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah vatandaşlarımızın daha fazla faydalandığı bu tür komplekslerle sosyal ve kültürel alandaki eksikliklerimizi tamamen gidermiş olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle burada eğitim görerek sertifika almaya hak kazanan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Onların iyi eğitim alması için emek veren herkese teşekkür eder, kursiyerlere başarılar dilerim” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara belgeleri dağıtıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Başkan Çıkmaz güven tazeledi Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Genel kurul toplantısında divan başkanlığını Mehmet Mete Sezer, katip üyeliklerini ise Mehmet Kökten ve Bünyamin Tarık Aydın yaptı. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen genel kurula TİM Başkan Vekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, TİM ve Bakanlık Temsilcileri ile kuru meyve ihracatçıları katıldı. Genel kurulda Birliğin 2023 yılı faaliyet raporu okunduktan sonra oybirliği ile kabul edildi. 2023 yılı faaliyet raporunu değerlendiren Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, “Birliğimizden yapılan kuru meyve ve mamulleri ihracatı 2023 yılında 297 Milyon 192 Bin ABD doları olmuştur. 2023 yılı Birliğimiz kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye kuru meyve ve mamulleri ihracatı içindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşmiştir. 2023 yılı Birliğimiz toplam ihracatının yüzde 40,9’luk kısmını kuru kayısı, yüzde 37,2’lik kısmını Antep fıstığı, yüzde 9,1’lik kısmını diğer meyve kuruları oluşturmaktadır. 2023 yılı kuru meyve ve mamulleri ihracatımızı ülke grupları itibariyle değerlendirecek olursak; en çok ihracat yapılan ülke grupları içinde ilk sırayı 129 Milyon 834 bin dolarlık ihracatla Avrupa Birliği ülkeleri almıştır. İkinci sırada 42 milyon 210 bin dolarlık ihracatla Amerika ülkeleri ve 35 milyon 635 bin dolarlık ihracatla Orta Doğu Ülkeleri gelmektedir. En fazla ihracat yaptığımız ilk 4 ülke ise Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak olmuştur. 2023 Yılında Birliğimiz üyeleri tarafından 101 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir. 2024 yılı hedeflerimizi de yakalamak için önümüzdeki süreci çok iyi değerlendireceğiz” diye konuştu.
Bitlis Bitlis’te ‘yayla muzu’ fiyatıyla ‘Anamur muzunu’ üçe katladı Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğal olarak yetişen ve ‘yayla muzu’ olarak da adlandırılan uçkun, 150 TL’lik fiyatıyla Anamur muzunu üçe katladı. Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ve yöre halkı tarafından ışkın veya yayla muzu adıyla bilinen ve sevilerek tüketilen ekşimsi uçkun bitkisi, Tatvan’da satışa sunulmaya başlandı. Dağların yüksek zirveleri ve eteklerinden büyük zorluklarla toplanarak tezgâhlarda kilosu 150 TL’den satılan bitki, kent merkezinde çoğu insanın da başlıca geçim kaynağı oldu. Vatandaşlar bin bir zorlukla topladıkları uçkunları torbalarla getirdikleri şehir merkezindeki ana caddelerde satışa sunarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Bölge insanı tarafından büyük bir beğeniyle tüketilen bitkinin, özellikle sarılık, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği iddia ediliyor. Vatandaşlar, bin bir zorlukla toplayarak kilosunu 150 TL’den satışa sundukları yayla muzu, fiyatıyla Anamur muzunu üçe katladı. Hizan yaylalarında topladıkları yayla muzunun şeker, tansiyon gibi hastalıklara ilaç olduğunu iddia eden Ercan Sepet isimli satıcı, “Yayla muzunu nisan ayında toplamaya başlıyoruz. Bu bitkinin yaklaşık 1 ay gibi bir ömrü var. Yılda bir kez çıkıyor, bizler de ekmeğimizi yayla muzunu satarak kazanıyoruz” dedi. Bir kış boyunca yayla muzunun çıkmasını beklediklerini söyleyen Oğuz Uçak da, “Her derde deva olan yayla muzunu herkese tavsiye ediyorum. Bir kış bu bitkinin çıkmasını bekledim. Ekşimsi bir tadı olduğu için de ayrı bir aroma veriyor” ifadelerini kullandı.