YEREL HABERLER - 19 Şubat 2017 Pazar 16:59

Muş 2. Kar Festivali

A
A
A
Muş 2. Kar Festivali

Muş 2. Kar Festivali büyük bir coşkuyla düzenlendi.
Muş Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen 2. Muş Kar Festivali, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Muş Kayak Merkezinde gerçekleştirilen festivale Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Bitlis’in Tatvan İlçe Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yamaç paraşütü gösterisi, voleybol, kayak yarışması, canlı müzik ve çeşitli stantların kurulması ile başlayan 2. Muş Kar Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Uzun bir süredir sıkıntısı ve cefasını çektiğimiz karın bugün bir festival havasında, güzel bir etkinlikle sefasını sürmek bizleriz ziyadesi ile sevindirmiştir. Karın sevincini bize yaşatan Allah’a sonsuz şükürler olsun. Halkımız sabahın erken saatlerinden beri kayak merkezini doldurdular. Dolayısıyla ikincisini gerçekleştirdiğimiz ve oldukça iyi bir rağbet gören festivalimizi geleneksel hale getireceğiz" dedi.
Muş’un tanıtımı için ne gerekiyorsa yaptıklarını dile getiren Başkan Asya, "Muş Belediyesi olarak alt ve üstyapı çalışmalarımızın yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerdeki eksikliklerimizi gidermek ve ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul TUYAP’ta düzenlenen EMITT Fuarına valiliğimiz, üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte katılarak ilimizin tanıtımını yaptık. Herkes tarafından rağbet gören standımızın birinci olması bizleri çok mutlu etmiştir. Bugün bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Aynı şekilde farklı tanıtım günlerinde de bu organizasyonları yaparak ilimizin görülmeye değer bir il olduğunu herkese gösteriyoruz. Kendi yerelimizde düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle saklı kalan değerlerimizi gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. Ülke genelinde içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde ilimizin hep böyle güzel organizasyonlarla anılmasını amaçlıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de huzurun, barışın ve güzelliğin egemen olduğu bir il olduğumuzu gösterdik. 35 aylık görev süremizin içinde yaptığımız başarılı hizmetlerin yanı sıra bu tür etkinliklerimiz de devam edecek. Kar festivalimizde emeği geçen herkese teşekkür eder, bizleri yalnız bırakmayan halkımıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Dileğim ve temennim bugün buradaki huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzelliğin hep daim olmasıdır. İnşallah bu birliktelikle 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda da desteğimizi vererek gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından kar festivaline katılan vatandaşlar, canlı müzik eşliğinde saatlerce halay çekti. Çeşitli oyunların oynandığı festivalde Muş Belediyesi tarafından katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Feyat Asya, oyunlarda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."