GENEL - 05 Eylül 2017 Salı 14:07

Muş Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı

A
A
A
Muş Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Malazgirt Zaferi’nin 946.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümünü kutladıklarını hatırlatarak, “Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için başlattığımız ‘Evimiz Evinizdir’ projemiz ziyadesi ile karşılık buldu” dedi.


2017 yılı Eylül ayı meclis toplantısı, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, tüm katılımcıların geçmiş Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, ağustos ayı içerisinde yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Konuşmasına 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi kutlamalarına değinerek başlayan Başkan Asya, “Ağustos ayını yoğun bir şekilde geçirdik. Çalışmalarımızın yoğunluğunun yanı sıra devlet büyüklerimizi de ağırlamanın sevincini yaşadık. Özellik 26 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve birçok devlet büyüğümüzün katılımı ile Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümünü kutladık. Bu süre içerisinde büyük bir fedakarlık gösteren mesai arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için başlattığımız ‘Evimiz Evinizdir’ projemiz ziyadesi ile karşılık buldu. Muş’un misafirperverliğinden memnun olan devlet büyüklerimiz tarafından takdir edildik. Onların teşekkürlerini halkımızın şahsında sizlere sunmak istiyorum. Bunun dışında geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı’nı icra ettik. Halkımızla iç içe bir bayramı daha geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Rabbim nice güzel bayramları beraber yaşamayı bizlere nasip etsin” dedi.



“Çalışmaların tamamlandığı yerlere geçici asfalt yapıyoruz”


Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Feyat Asya, “Altyapı çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Kazı ve döşeme çalışmalarının sorunsuz bir şekilde yapılması için ekiplerimizle birlikte gece gündüz sahadayız. Çalışmaların tamamlandığı yerlere geçici asfalt yapıyoruz. Çünkü kalıcı asfalta bu yıl başlayamıyoruz. Kazı ve döşeme yapılan yerlerin tamamen sıkışması için bir kış geçirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda İstasyon Caddesi’nin sağ şeridini Karayolları Kavşağı’ndan üst geçide kadar olan kısmını bayram öncesi asfaltlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Üst geçitten sonraki kısmının doğalgaz bağlantıları yapılmaya başlandı. Bu çalışmaların tamamlanması ile burayı da şimdilik onaracağız. Öte yandan Hürriyet ile Eski Erzurum caddelerinin parsel bağlantılarının yapılması ile o yollarımızın da üst yapı çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.



“Allah’ın izniyle 2019’a kadar içme suyu projesi tamamlanacak”


Alparslan-2 Barajı’ndan cazibeli içme suyu temini için çalışmaların başladığını söyleyen Başkan Asya, “Orman ve Su İşleri Bakanımızın ziyareti sırasında kendisine arz ettiğimiz içme suyu projesinin hemen başlatılması için gerekli talimatlar verildi. Ekipler, Mercimekkale mevkiinde kurulacak olan arıtma tesisinin proje çalışmalarına başladı. Allah’ın izniyle 2019’a kadar içme suyu projesi tamamlanacak. Bu projemizle ilimizin su sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Bunun yanı sıra rutin çalışmalarımız devam etmektedir. Karni Deresi Rekreasyon projesi tamamlandı diyebiliriz. 26 Ağustos’ta açılışını yapmayı düşünmüştük. Ancak programların yoğunluğundan bunu gerçekleştiremedik. İnşallah önümüzdeki günlerde bunu yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Diğer taraftan Yıldızlı Han projemiz tamamlandı. Yüzde ellisi DAP İdaresi tarafından karşılanacak olan tarihi hanımızı aslına uygun bir şekilde yapmaya başlayacağız. Kültür Park projemizi de hazırladık. Ufak tefek değişiklikleri yaptığımız projemizi de kısa bir sürede ihaleye çıkararak başlatacağız” diye konuştu.



“En iyi hizmetleri halkımızla buluşturmak için mücadelemize devam edeceğiz”


Başkan Asya, “İlimizdeki mezarlıkların bakım ve onarımını yapmaya devam ediyoruz” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Şeyh Haşim Mezarlığı çevresinin ihata duvarı ile yol genişletme çalışması tamamlandı. Şehir Mezarlığındaki çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Diğer mezarlıkların bakım ve onarımını belirli aralıklarda yapmaya devam ediyoruz. Muratpaşa ve Sunay mahallelerindeki bilgi evlerimizin tüm işleri bitti. Yeni bilgi evlerinin ihalelerini yapıyoruz. Mevcut parkların bakımı ve yeşillendirmeleri yapılıyor. Yeni park projelerimizin ihalelerini yaparak kısa bir sürede yapım çalışmalarını başlatmayı planlıyoruz. Muratpaşa Mahallesi’ndeki su deposunun kaba inşaatı tamamlandı. Şu anda seramik döşeme çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 20 gün içerisinde buradaki çalışmaların tamamlanması ile 3 bin ton kapasiteli depoyu faaliyete koyacağız. Öte yandan İstasyon Caddesi’nin bir bütününü kapsayan üst yapı projemizi son aşamaya getirdik. Proje hazırlama çalışmasının ardından ihale hazırlıklarını başlatacağız ve önümüzdeki çalışma sezonunda projeyi uygulayacağız. Bununla beraber ilçe terminalimizin yer teslimini yaptık. Oradan geçen yüksek gerilim hatlarından kaynaklı sorunu aştıktan sonra yapım çalışmalarımıza start vereceğiz. 35 metre genişlettiğimiz Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki elektrik hatlarının yer altına alınması için çalışmalar yapılacak. Hemen akabinde biz buradaki üst yapımızı yaparak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Yeni Mahalle olarak belirlediğimiz mahallemizde de Karşıyaka’da olduğu gibi altyapısı ve üst yapısı ile kapsamlı bir çalışma yapacağız. En iyi hizmetleri halkımızla buluşturmak için mücadelemize devam edeceğiz. Bu duygularla eylül ayı meclis toplantısında alacağımız kararların özelde ilimizin, genelde bölgemizin ve ülkemizin hayrına vesile olmasını diler, saygılar sunarım.”


Başkan Asya’nın konuşmasının ardından vatandaşların talep ve önerileri dinlendi. Toplantı meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir