GENEL - 08 Eylül 2017 Cuma 15:11

Muş Belediyesi tahribatları onarıyor

A
A
A
Muş Belediyesi tahribatları onarıyor

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kazı çalışmalarından dolayı bozulan cadde ve sokakları onarmaya devam ediyor.

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kazı çalışmalarından dolayı bozulan cadde ve sokakları onarmaya devam ediyor.


Muş için hayati önem arz eden altyapı projesi hızla uygulanırken, kazı ve döşeme çalışmalarının tamamlandığı yerler onarılıyor. Şehrin tüm altyapı hatlarını yenilemek üzere büyük bir sorumluluk alan Muş Belediyesi, bu süreçte vatandaşların mağdur olmaması için titizlikle hareket ediyor. Kazı çalışmalarından dolayı ortaya çıkan toz ve dumandan vatandaşların etkilenmemesi için itfaiye ekipleri tarafından sürekli sulama yapılırken, tahrip olan yol ve kaldırımlar için de şimdilik geçici onarım yapılıyor. Bu yıl kazı ve döşeme çalışmaları tamamlanacak olan İstasyon Caddesi’nin üst yapı projesi gelecek yıl çalışma sezonunun başlaması ile uygulanacak. Bunun dışında çalışmaların tamamlandığı kaldırımlar parke taşı ile döşenirken, yollar da asfalt kaplama yapılacak.


Yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Ortak akıl birlikte yönetim dedik ve ideal bir şehrin inşası için önemli adımlar attık. Bugün geldiğimiz nokta itibari ile söz verdiğimiz, vaat ettiğimiz projelerin büyük bir kısmını hayata geçirirken, geri kalan kısmını an itibari ile uygulamaya devam ediyoruz. Stratejik planımıza uygun bir şekilde hareket ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm olumsuzluklara ve risklere rağmen altyapı projemizi başlattık. Allah’a şükürler olsun bugün itibari ile 15 noktada hummalı bir çalışma yürütülüyor. İçme suyu depolarımızın kapasitelerini arttırarak yenilerken, yeni depoların inşasına başladık. Biz, yeraltı hatlarının değişeceğine ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri gerektiğine inanarak bu işe el attık. Allah’ın izniyle başarılı bir şekilde de sonuçlandıracağız” dedi.


Tahribatlarla ilgili de konuşan Başkan Feyat Asya, "Kazı çalışmalarından dolayı ister istemez cadde ve sokaklarımızda ciddi tahribatlar meydana geliyor. İstasyon Caddesi’nde kazı ve döşemesi yapılan yerleri bu yıl geçici olarak onarıyoruz. Gelecek yıl caddenin tamamını sil baştan hazırladığımız üst yapı projesi ile modern bir görünüme kavuşturacağız. Öte yandan çalışmaların tamamlandığı diğer cadde ve sokakları bir bütün olarak yenileyeceğiz. Bu süreçte halkımızın sabrına ve metanetine ihtiyacımız var. İnşallah ilimizi elbirliği ile hak ettiği seviyeye getireceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.