YEREL HABERLER - 13 Temmuz 2017 Perşembe 16:14

Muş Belediyesinden 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

A
A
A
Muş Belediyesinden 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Muş Belediyesi tarafından açılan 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muş Belediyesi tarafından açılan 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


15 Temmuz 2016 Cuma gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinden objektiflere yansıyan fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı. Geçtiğimiz gün şehitlik ziyareti ile başlayan etkinlikler, bugün fotoğraf sergisi ile devam etti. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle açılan sergiye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.


Belediye Meydanında gerçekleştirilen fotoğraf sergisine Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Asya, protokol üyelerine de geçen yıl milli irade nöbetlerinde yaşananları anlattı.


Fotoğraf sergisinin açılışında bir konuşma yapan Başkan Feyat Asya, 15 Temmuz 2016’nın ülke için bir dönüm noktası olduğunu, yaşananların unutulmaması adına bu tür etkinliklerin tekrarlanacağını söyledi. "15 Temmuz gecesi yaşanan hainliği de, bu milletin destanını da gelecek nesillere taşıyacağız" diyen Başkan Asya, "Milletimizin geleceğine kast edilmek istendiğinde nasıl bir tepki vereceği dünyaya malum oldu. Bu millet egemenliği için, özgürlüğünün korunması için gereğini yapar. Nasıl bir bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli öder. Bu toprakları çiğnetmez, bu bayrağı indirtmez. Bunun en yakın, en canlı örneğini görmek isteyenler 15 Temmuz’u hatırlasın. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğu, 15 Temmuz’da bir kez daha tescillenmiştir. Dolayısıyla biz 15 Temmuz’un unutulmaması ve gelecek nesiller tarafından yaşatılması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.


Başkan Asya, konuşmasının ardından Vali Yıldırım ile sergi alanındaki tüm fotoğrafları incelediler. Daha sonra 15 Temmuz anı defterine düşüncelerini yazan Vali Yıldırım ve Başkan Asya, Muş Belediyesi ek hizmet binası olarak restore edilen tarihi binaya geçtiler. Başkan Asya, restore edilen bina ile ilgili Vali Yıldırım’ı bilgilendirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.