GENEL - 12 Eylül 2018 Çarşamba 13:47

Muş Belediyesi’nden Yeşilyurt Mahallesi’nde asfalt çalışması

A
A
A
Muş Belediyesi’nden Yeşilyurt Mahallesi’nde asfalt çalışması

Muş Belediyesi tarafından içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamı yenilenen Yeşilyurt Mahallesi’nde üst yapı çalışmalarına başlandı.

Muş Belediyesi tarafından içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamı yenilenen Yeşilyurt Mahallesi’nde üst yapı çalışmalarına başlandı.


Yoğun bir çalışma sezonu geçiren Muş Belediyesi, üst yapı çalışmaları kapsamında başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Ekipler, son olarak alt yapı çalışmaları tamamlanan Muş’un en büyük mahallelerinden biri olan Yeşilyurt Mahallesi’nde asfalt çalışmasını başlattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren şehir merkezindeki çalışma alanlarını gezen Belediye Başkanı Feyat Asya, Yeşilyurt Mahallesi’nde başlatılan üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Muharrem Yıldız, belediye başkan yardımcıları ve birim amirleri Başkan Asya’ya eşlik etti. Başkan Asya, incelemeler sırasında karşılaştığı mahalle sakinleri ile hasbıhal ederken, çocuklarla da yakından ilgilenerek kendilerine oyuncak hediye etti. Altyapı döşemeleri tamamlanan mahallenin Ulus ve Vatan caddelerinin reglajını kısa sürede yapan ekipler, bugün itibari ile asfalt altı malzeme serimine başladı. Sökümü yapılan Yeşilyurt Mahallesinin tüm ara ve ana caddeleri yaklaşık 10 gün içerisinde asfaltlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Asfalt altı malzeme döşemesinin yapıldığı Ulus Caddesinde inceleme yapan Başkan Asya, çalışmaların hızlandırılması talimatını vererek, vatandaşların mağdur edilmemesi için faaliyetlerin titizlikle yürütülmesini istedi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Asya, “Hizmetlerle dolu bir çalışma sezonu geçiriyoruz. Bir yandan ilimizin alt yapı döşemelerini yenilerken, diğer yandan tahrip olan ve ihtiyaca cevap vermeyen üst yapıları da yapmaya devam ediyoruz. Geçen yıllardan söylediğimiz gibi sağlam bir alt yapının ardından yapılan üst yapı uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek. Bu kapsamda içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamının yenilendiği, parsel bağlantılarının yapıldığı mahallelerimizin asfalt ve kaldırımını yapıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Zafer Mahallesinin genelinde başlattığımız üst yapı çalışmalarını tamamladık. Tüm cadde ve sokakları yenileyerek trafiğe açtık. Bugün Yeşilyurt Mahallemizde bu çalışmaları yapmaya başladık. Ekiplerimiz yaklaşık 15 gündür bu mahallemizdeki tüm yolları asfalta hazırlamak üzere söküm ve reglaj çalışmaları yapıyor. Bugün de asfaltın startını verdik. İnşallah kısa sürede bu mahallemizin de tüm yollarını yenilemiş olacağız. Yaptığımız çalışmalarla adım adım hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Kazı çalışmalarına başlarken toz duman olacağını ve bazı aksaklıklar yaşayacağımızı söyledik. Ancak bu işin sonunda yapacağımız üst yapı çalışmaları ile yaşanan sıkıntıları telafi edeceğimizi beyan ettik. Allah’a şükürler olsun ki söylediğimiz gibi ilimizi mahalle mahalle güzelleştirerek, vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltiyoruz. Bizlere güvenen ve sıkıntılara bizlerle beraber göğüs geren tüm hemşehrilerime sonsuz şükranlarımı sunarken, onların kaliteli hizmetlerle buluşması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 10 yılda 87 orman yangını meydana geldi, 96.83 hektar alan zarar gördü Ordu’da orman yangınları ile mücadele konusunda yapılan toplantıda, son 10 yılda 87 yangının meydana geldiği ve bu yangınlarda 96,83 hektar alanın zarar gördüğü açıklandı. Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde görevlilerin görecekleri işler hakkındaki yönetmelik hükümlerine göre oluşturulan orman yangınları ile mücadele komisyonu, Vali Muammer Erol’un başkanlığında toplandı. Toplantıda, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından bir sunum yapılarak, Ordu, Ünye, Akkuş ve Mesudiye Orman İşletme Müdürlükleri bünyesinde yer alan yangın araçları, su kaynakları, son 10 yıl içerisinde Ordu ili genelinde çıkan orman yangınları ve çıkış sebepleri, orman yangınlarıyla mücadele ve orman yangını söndürme gönüllüleri hakkında Vali Muammer Erol ve komisyon üyelerine bilgilendirmede bulunuldu. Ordu’da meydana gelen orman yangınlarının genellikle örtü altı yangını şeklinde olduğu vurgulanan bilgilendirmede, Ordu’da son 10 yıl içerisinde 87 adet orman yangını meydana geldiğini ve bu yangınlarda toplam 96,38 hektarlık alanın zarar gördüğü ifade edildi. Orman yangınlarının genel olarak ihmal, dikkatsizlik, kasıt, kaza, doğal nedenler ve bilinmeyen nedenlerden kaynaklandığı belirtilen bilgilendirmede ayrıca, Ordu’da Orman Teşkilatı’na kayıtlı bin 199 yangın söndürme gönüllüsü olduğu belirtildi. Ormanların, bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarından birisi olduğunu belirten Vali Muammer Erol, toplantıda yaptığı açıklamada, “Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarındandır. Orman yangınlarına karşı hem gerekli tedbirleri almak, hem de yangın olduğunda tüm kurumlarımız ellerinde ne imkan varsa onu kullanarak yangına müdahale etmesi ve bu konuda müşterek bir çalışmanın içinde olması gerekir. Bu toplantılarımızda da orman yangınlarına karşı almamız gereken tedbirleri belirliyoruz. Orman yangını olması durumunda da yapılacak müdahale ve çalışmaları gözden geçirmiş olduk. Dileğimiz ülkemizin hiçbir yerinde orman yangını hadisesi yaşamayalım” ifadelerine yer verdi. Orman yangınlarını önlemeye yönelik kararların alındığı toplantıda, orman yangınlarıyla mücadelede ilgili kurumlarca yürütülecek çalışmalar da belirlendi. Toplantıya, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, komisyon üyesi kurum yöneticileri katıldı.
Ankara Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı otizmli genci darbeden bakıcıya verilen cezayı az buldu, karara itiraz etti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mahkemenin otizmli genci darbeden bakıcıya verdiği cezayı az bularak, karara itiraz etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Mersin’de çalıştığı özel merkezdeki otizmli genci darbeden bakıcının yargılandığı davada verilen cezayı az bulduğu, karara itiraz ederek, bakıcının tutuklanması için bir üst mahkemeye başvuracağı öğrenildi. Mersin’de yatılı özel bir merkezdeki bakıcının yüzde 94 otizm raporu olan bir genci darbettiği iddiası üzerine gencin ailesi şikayetçi oldu. Savcılık, ilk duruşmada "basit yaralama" suçundan hakim karşısına çıkan sanığın tahliyesini talep etti. Edinilen bilgiye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatı üzerine Bakanlık davaya müdahil oldu. Bakıcının "basit yaralama" değil, "eziyet" suçundan yargılanmasını talep eden Bakanlık, şahsın tutuklanmasını da istedi. Karar duruşmasında ise mahkeme bakıcıya yaralamadan 8 ay verirken, kişinin beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumundan dolayı cezayı 12 aya çıkardı. Cezada indirim uygulanmazken, "eziyet" suçundan cezalandırılmaya yönelik şartların oluşmadığı belirtilerek bu talep reddedildi. Bunun üzerine Bakanlığın cezayı yeterli bulmadığı, karara itiraz ederek bir üst mahkemeye başvuracağı öğrenildi.
Muğla Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden kırsal mahallelere yangın uyarısı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylerinde yaşayan vatandaşlara yönelik orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler ve muhtemel yangınlar durumunda yapılması gerekenleri anlatan film hazırlandı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın İletişim Şube Müdürlüğü ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan 3 dakika 45 saniyelik filmde, son yıllarda küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı oluşan sıra dışı hava hallerinin yaz aylarında muhtemel orman yangınlarının büyüme riskini arttırdığı belirtiliyor. Bu riski azaltmak ve yerleşim yerlerinin büyük orman yangınlarından zarar görmesini engellemek amacıyla alınacak tedbirler köylerde yapılan çekimler eşliğinde anlatılıyor. Kısa filmde orman içerisi ve yakınında bulunan yerleşim yerlerinde alınması gereken tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususlar 12 başlık halinde anlatılıyor. “Tedbirini Al, Köyünü Koru” başlığıyla 12 ayrı spot film halinde de hazırlanan video içeriklerde şu hususlar dikkat çekiliyor; Yapılan uyarıda, “Evlerin bahçesinde kolay yanıcı madde bulundurmayalım. Yakacak amaçlı kullanılan odun, kozalak ve benzeri malzemeleri evlere uzak yerlerde istifleyelim, evlerin çatılarında, yağmur oluklarında ağaçlardan düşen ibre, yaprak ve kozalak gibi yanıcı maddeleri sık sık temizleyelim. Olabilecek bir yangın sırasında alevlerin evlere yaklaşması durumunda tüm kapı ve pencereleri kapatalım ve görevlilerden gelecek talimatlara göre hareket edilelim. Evlerin bahçesinde kolay tutuşan ve söndürülmesi oldukça zor olan hayvan yemi ve saman gibi malzemeleri evlerden ve ormandan uzak noktalarda depolayalım. Orman yangınına neden olabilecek anız ve benzeri bitki örtüsü kesinlikle yakmayalım, bu konuda sürüm işlemini tercih edelim. Yangın esnasında söndürme araçlarının köy içerisinden geçmesine engel olacak uygulamalardan kaçınalım. Özellikle ormana yakın evlerin bahçelerinde tutuşmalara karşı su ile müdahale edecek şekilde gerekli tesisatları ve söndürmede kullanılacak el aletlerini hazır bulunduralım. Bahçe ve sera artıklarının kolay tutuşabilmesi nedeniyle orman içerisine yada yol kenarlarına bırakmayalım. Yemek yapmak yada farklı bir amaç ile dışarıda ocak ateşi yakmayalım. Sigara izmariti gibi yanıcı özellikteki malzemeleri tamamen söndürmeden atmayalım. Büyük yangınlarda hayvan ve insan tahliyeleri için toplanma yerleri belirlenmeli ve tahliyeler bu noktalara yapılmalı. Köylerde bulunan su tankerleri yangın mevsiminde suyla dolu halde ve ihtiyaç halinde kullanmak üzere hazır bulundurulmalı. Özellikle küçük çocuklara ve gençlere yangınlarla ilgili ikazda bulunarak ateşle oynamamaları konusunda uyarılmalı.