SAĞLIK - 18 Ocak 2018 Perşembe 12:57

Muş için eğitim ve araştırma hastanesi girişimi

A
A
A
Muş için eğitim ve araştırma hastanesi girişimi

AK Parti Muş heyeti, Sağlık Bakanı Dr.

AK Parti Muş heyeti, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’la bir görüşme yaparak, Başbakan Binali Yıldırım’ın Muş mitinginde söz verdiği 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesini gündeme getirdiler.


AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Muş’a kazandırılması beklenen eğitim ve araştırma hastanesinin yapım çalışmalarının hızlandırılması konusunda bir görüşme gerçekleştirildi.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş’taki sağlık yatırımlarıyla ilgili istişarelerde bulunduklarını ifade ederek, "Belediye başkanımız ve il başkanımız ile beraber Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ı ziyaret ettik. İlimizdeki sağlık yatırımları hakkında istişarelerde bulunduk. Öncelikle heyetimize ve ilimize göstermiş oldukları ilgi ve alakalardan dolayı başta Bakanımız Demircan olmak üzere tüm Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum. İlimize eğitim ve araştırma hastanesinin kurulması konusunda Bakanlığın son hızla devam eden çalışmalarının olduğunu hemşehrilerimle paylaşmak isterim. Bakanımız ve diğer yetkilileri, bu konuda oldukça duyarlı davranıyorlar ve ilimiz için, ilçelerimiz için tüm eksiklikleri giderme gayretindeler. İnşallah en kısa sürede yıllardır hasretini çektiğimiz eğitim ve araştırma hastanesine kavuşacağız. Bu konuda tüm hemşehrilerimiz müsterih olsun. Muşlu kardeşlerimizin bize olan güveni ve desteklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz milletten aldığımız yetki ile gerek Muş’ta gerekse Ankara’da kapı kapı gezerek, çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


Muş-Bingöl karayolu üzerinde bulunan TİGEM arazileri işletmesinde yaşanan bir takım problemlerin giderilmesi hususunda da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç ve TİGEM Genel Müdürü İsmail Şavlı’yla da görüştüklerini kaydeden Şimşek, "Sorun ve eksiklikleri ilettik. Bu konuda Tunç ile Şavlı büyük duyarlılık göstererek, mesai gözetmeden çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini heyetimize ifade etmişlerdir" diye konuştu.


Muş merkez, Hasköy ve Korkut ilçeleri, 9 belde, üniversite kampüsü ve bu hat üzerinde bulunan 41 köyün içme suyu projesinin hızlandırılması hakkında da temaslarda bulunan heyet, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la da çeşitli istişarelerde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanlığından ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu’na tepki Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu hakkında “Asılsız iddialara, gerçek dışı bilgilere ve önyargılı yorumlara yer verilmektedir” açıklamalarında bulundu. Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının 22 Nisan 2024 tarihinde yayımladığı ve 200’e yakın ülke hakkında bölümler içeren “2023 İnsan Hakları Raporu”nda, geçmiş yıllarda olduğu gibi, Türkiye’ye yönelik asılsız iddialara, gerçek dışı bilgilere ve önyargılı yorumlara yer verildiği belirtildi. Bu yıl da kaynağı belirsiz iddialar ile terör örgütleriyle iltisaklı çevrelerin söylemleri temelinde hazırlanmış olan bu rapora itibar etmediğimizin bir kez daha vurgulandığı açıklamada, “Ülkemiz, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlılığını, karşı karşıya bulunduğu çok yönlü ve ağır terör tehditlerine rağmen kararlılıkla sürdürmektedir. Meşru müdafaa hakkımız temelinde yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonları tamamen terörist unsurlar ile bunların terör faaliyetlerinde kullandıkları yeteneklere yöneliktir. ABD’nin, terörün her türüne karşı sürdürdüğümüz haklı ve meşru mücadelenin kapsamını iyi bilen bir müttefik olarak gerçekleri çarpıtan tutarsız iddialarda ısrarını anlamak mümkün değildir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca raporda, Gazze’de devam eden ve yalnızca Filistin halkının asli haklarına değil aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vuran insanlık dışı saldırılara layıkıyla yer verilmemesini büyük endişeyle karşılandığı ifade edildiği açıklamada, sözkonusu raporun tarafsızlık ve objektiflikten uzak bir şekilde, siyasi saiklerle hazırlandığını açıkça gösterdiği aktarıldı. Açıklamada, ABD’nin insan hakları konusunda kendi siciline odaklanması ve terör örgütleriyle kurduğu ortaklıklar ile insan hakları konusunda izlediği çifte standartlı politikayı sonlandırması çağrımızı yinelendiğinin altı çizildi.