ASAYİŞ - 25 Temmuz 2017 Salı 12:11

Muş merkezli FETÖ operasyonu: 18 tutuklama

A
A
A
Muş merkezli FETÖ operasyonu: 18 tutuklama

Muş merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüz işlem yaptıkları ve örgüte finans sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 43 kişiden 18’i tutuklandı.

Muş merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüz işlem yaptıkları ve örgüte finans sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 43 kişiden 18’i tutuklandı.


Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Sürdürülen çalışmalarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne müzahir çeşitli derneklerin, Kalkınma Bakanlığının desteklediği SODES projeleri kapsamında yürütmüş oldukları proje evrakları üzerinde yapılan inceleme neticesinde, sahte evraklar hazırlayarak başkalarına ait şirketlerin kaşe ve faturalarını kullanmak suretiyle usulsüz ihale düzenleyerek ‘ihaleleri örgüte müzahir firmalara verip finans sağlamak, sahte belge düzenleyerek kamuyu 711 bin TL zarara uğratmak, örgüt üyesi olmak’ suçları ile ilgili olarak aralarında kamu görevlileri, ihraç askerler, müzahir dernek üyeleri, şirket yetkilileri, şirket çalışanları, esnaflar ve mahrem imamların da bulunduğu toplam 56 şahıs ile ilgili yapılan ilimiz merkezli 15 ili kapsayan eş zamanlı planlı operasyon kapsamında, 43 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.


Gözaltına alınan şahıslardan 18’inin çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandığı belirtilen açıklamada, "9 şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalmış, 16 şahıs ise cumhuriyet başsavcılığından serbest bırakılmıştır. Firar konumunda olan 13 şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir" ifadeleri kullanıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcilerini ağırladı. İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Satış Direktörü Salih Çiftçi, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Bu manada turizmde yapılan her çalışma şehrin bütününe yansıyor. Bizlerde bu bilinçle özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu manada düzenlenen bu infoyu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer infolarla ilimizi turizm alanında hak ettiği yere getireceğiz. Ben bu duygularla bu infonun ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Seyahat acenteleri sahipleri ise ise amaçlarının geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası İranlı turistlerin duyduğu kaygıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Van, seçim sürecinde iki gün istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür sona erdi ve şehrimiz yine eski huzur ve güven ortamına kavuştu. Bizlerde bu manada kaygılanan İranlı misafirlerimize bu güven ve huzur ortamını tekrar yaşatmak için bu infoyu düzenledik. İlimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.