GENEL - 03 Ekim 2017 Salı 16:16

Muş’ta Şehirlerarası terminal inşaatı tüm hızıyla devam ediyor

A
A
A
Muş’ta Şehirlerarası terminal inşaatı tüm hızıyla devam ediyor

Muş Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan yeni şehirlerarası terminal inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Muş Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan yeni şehirlerarası terminal inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl temeli atılan projenin gelecek yıl tamamlanması hedefleniyor.


Muş-Bingöl karayolu güzergahında yapılan şehirlerarası otobüs terminalinin yapım işi sürüyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Şehir içi ulaşım sorununu ortadan kaldıran Muş Belediyesi, şehirlerarası ulaşımın da sorunsuz bir şekilde yapılması için çalışmalarına devam ediyor. Yeni bir terminal binasını Muş halkının hizmetine sunmak için uzun uğraşlar veren Başkan Feyat Asya, vaat edilen bir projeyi daha hayata geçiriyor. 22 bin metrekare alan üzerine yapılan terminalin yaklaşık 8 bin metrekaresi ana hizmet binası olarak planlanıyor. 16 adet bilet satış acentesinin bulunduğu yeni terminal projesinde kargo, PTT, internet merkezi, emanet, fast food, kafeterya, büfe, makine ikmal binası bulunuyor. Vatandaşların ve işletmecilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı projenin sözleşmedeki teslim tarihi 2018 yılı Ağustos ayı olarak geçiyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, belediyenin teknik personelleri ile yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Şehirlerarası otobüs terminalinin kent görünümü için önemli olduğunu belirten Başkan Asya, “Mevcut terminalin ihtiyaca cevap vermediğini ve yeni bir terminal binasının kurulması gerektiğini her platformda dile getirdik. Bunu gerçekleştireceğimize dair söz verdik. Allah’a şükürler olsun ki geçen yıl ihale sürecinin tamamladığımız projemizin temeli atıldı. Bu yıl çalışmalar kalınan yerden devam ediliyor. Muş Bingöl karayolu üzerinde bulunan 22 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan şehirlerarası terminalin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yüklenici firma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mevsim şartlarından dolayı yapım işi yaklaşık 2 yıl olarak belirlendi. 2018 yılı Ağustos ayında teslim edilecek diye ihale ettik” dedi.


Muş’a önemli bir tesis daha kazandıracaklarını kaydeden Başkan Asya, “Yeni binamızda tüm ayrıntıları göz önünde bulundurarak projelendirdik. 8 bin metrekaresi ana hizmet binası olacak olan terminalde 16 adet bilet satış acentesi yaklaşık 20 adet işyeri de farklı sektörlerden hizmet verecek. Bu eserimizin tamamlanması ile mevcut terminal binamızın çevresindeki yoğunlukta ortadan kalkmış olacak. Bugün söz verdiğimiz projeleri hayata geçirerek vatandaşlarımızın karşısına çıkmak bizim için en büyük mutluluktur. Bizler görev süremiz içerisinde halkımıza hizmetkarlık konusunda gereğini yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.