YEREL HABERLER - 28 Nisan 2017 Cuma 14:22

Spor Camiasından Kaymakam Uzan’a ziyaret

A
A
A
Spor Camiasından Kaymakam Uzan’a ziyaret

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) ve Bulanık Bilican Spor yönetimi Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’ı makamında ziyaret etti.

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) ve Bulanık Bilican Spor yönetimi Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’ı makamında ziyaret etti.


Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan beraberinde Başkan Yardımcısı İrfan Çakır, Muş Futbol İl Temsilcisi Aytaç Koyuncu, Bulanık Bilican Spor Başkan Yardımcısı Galip Kılınç, Bulanık İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’ı makamında ziyaret etti. Spor camiası olarak ilçelerdeki sporu yeniden canlandırmak istediklerini ve çeşitli raporlar hazırlayarak sportif eksiklikleri tespit etmek istediklerini belirten ASKF Başkanı Kemal Türkan, spor için yerel yöneticilerle el ele verip neleri en iyi şekilde gençlere kazandırabilmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.


“Yetenekli çocuklarımızı göremez olduk”


İlçelerde zamanla turnuva ve sportif etkinliklerin zayıflamasına üzüldüklerini bu yüzden ziyaretlere başladıklarını ve amaçlarının tekrar sportif başarılarla gündeme gelen ilçeleri görmek olduğunu aktaran Başkan Türkan, “Sizleri makamınızda ziyaret edip spor konusunda bilgiler verip, el ele gençlerimizin iyi noktalara gelmesi ve spora teşvik amacıyla neler yapabiliriz bunları konuşalım dedik. Stadı ziyaret edip bazı eksiklikleri rapor etmek için geldik. Her yıl valiliğiniz, belediyemiz, spor bakanlığı gibi kurumlardan malzemeler alıp takımlarımıza veriyoruz. Buralardaki faaliyetlerle ilgili sizlere de iş düşüyor. Daha önce Malazgirt, Bulanık ve Varto’da ciddi sporcular yetişti milli takımlara geldiler. Zamanla turnuvalar olmayınca, etkinlikler olmayınca, sportif faaliyetler azalınca bunlarda da azalma oldu. Yetenekli çocuklarımızı göremez olduk. Muş’tan geçen sene sporcularımızı Beşiktaş, Bolu, Buca gibi takımlara gönderdik. 14-15 yaşında 5 çocuğumuzu buralara gönderdik. Alt yapı iyi olunca bunlar oluyor tabi” diye konuştu.


“Eksiklikler Giderilecek”


Bulanık Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ise, il spor camiasının kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bulanık Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak spora gerekli destekleri vereceklerini söyledi. Özelikle gençlerin spora kazandırılması yönünde üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerine dikkat çeken Kaymakam Uzan, stat konusunda özel girişimlerde bulunup stadında eksikliklerini gidereceğini kaydetti. Bilican Spor Kulübüne maçlara gidip gelinmesi içinde araç desteğinde bulunacaklarını ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, “Destekler geldi bize, sportif konuda sizlere destek olacağız. Forma, ayakkabı, futbol topu, çorap, tozluk gibi ilk etapta ihtiyacınız olanları tamamlayıp diğerlerini peyderpey elimizden gelen desteği vereceğiz. Sizlere bir de araç tahsis edeceğiz. Stat konusunda da projelerimiz olacak aydınlatma ve tribün eksikliğini İnşallah gidereceğiz” dedi.


Bilican Spor Kulübü Yöneticisi ve Kulüp Başkan Yardımcısı Galip Kılınç, ilçe gençleri için bir şeyler yapılması gerektiğine dikkat çekerek Bilican Spor Kulübünü kurduklarını ve gerekli destekler ile amatör ligden çıkıp BAL ligi ve 3. Lig gibi üst liglere mücadele eden bir ekip olacaklarına vurgu yaptı. Özellikle ilçelerinde yetenekli sporcular bulunduğunu ve bunları kazanmak için gayret sarf ettiklerini dile getiren Galip Kılınç, “Yöneticiler olarak sizlerden destek bekliyoruz. Bir kulüp kurduk ve gerçekten gençlerimiz ve ilçemiz adına iddialıyız” şeklinde konuştu.


Heyet ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’a hediye takdiminde bulundu. Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından ziyaret son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.