GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 11:25

Varto Belediyesinden Afyonkarahisar’a jeotermal çıkarması

A
A
A
Varto Belediyesinden Afyonkarahisar’a jeotermal çıkarması

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin başkanlığındaki bir heyet, ilçede bulunan jeotermal kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için Afyonkarahisar’daki jeotermal yatırımlarında inceleme yaptı.

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin başkanlığındaki bir heyet, ilçede bulunan jeotermal kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için Afyonkarahisar’daki jeotermal yatırımlarında inceleme yaptı.


Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin ve beraberindekiler, Muş Valisi Aziz Yıldırım’ın desteği ile Afyonkarahisar’da bulunan Afyon Jeotermal (Afjet) Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk’ü makamında ziyaret etti. Konu ile ilgili olarak bilgi aldıktan sonra, elektrikte, sağlıkta, serada ve turizm kısmında kullanılan jeotermal alanlarını görerek gerekli bilgiler edinen Varto heyeti, ilçedeki termal sularının ülke ekonomisinde değerlendirilmesini planlıyor.


Afyon Jeotermal (Afjet) Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk ve Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Cihan Şahin’den gerekli bilgileri aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Kaymakam Çetin, “Varto ilçemizde çok ciddi şekilde termal kaynaklarımız var. Çoğu zaten yüzeydedir. Geçen yıldan bununla ilgili bir projemiz vardı. Başlattığımız termal sularımızın ekonomiye kazandırılması projesi kapsamında bize destek olan Afjet Genel Müdürü Yusuf Bey’e teşekkür ederiz. Bize destek oldu. Valimiz Aziz Bıldırım Bey’in desteğiyle buraya geldik ve gerçekten ülke ekonomisine çok ciddi bir katkının olduğunu gördük. Bizde benzeri çalışmaları Varto’da başlatmayı düşünüyoruz. Ekibimizle geldik. Program bitti ve dönüyoruz. İnşallah ülke ekonomisine katkı sağlayacak bu projemizi geçekleştireceğiz. Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


Kaymakam Çetin, Afjet Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk’e hikâye kitabını ve bazı hediyeler takdim etti.


Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin’e; Varto Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yakup Dede, Destek Hizmetleri Müdürü Memduh Işık, Basın ve Halkla İlişkiler Bürosundan Fatih Çelik, Muş Alparslan Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Halil Alkan, Muş İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürü Jeoloji Mühendisi Fesih Çakır, Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Teknik Yardımcısı Taner Güngör, İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu da eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta altyapı seferberliği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanmaraş’ımızın uzun süredir en önemli sorunlarından altyapıyı 10 milyar liralık yatırımla büyük ölçüde yeniliyoruz. İlk etap çalışmalarımız başladı. İnşallah 2 yıl içerisinde şehrimizin altyapı sorunu büyük oranda ortadan kalkmış olacak” dedi. Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımlarına da durmaksızın devam ediyor. Şehrin birçok yerinde deforme olan şebeke hatlarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi, yeni bir çalışmayı daha başlattı. Deprem sonrası altyapı ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırımların ilk etabı olan 500 milyon liralık projede çalışmalar başladı. Şehrin altyapısının yenilenmeye başladığını belirten Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ta önemli bir sorun olan altyapımızın yenilenme çalışmalarını yerinde incelemek için bir araya geldik. Depremler öncesinde içme suyu sorunu hep gündemdeydi. 6 Şubat depremleriyle birlikte sudaki kayıp oranı yüzde 70’lerin üzerine çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle şehrimize gelen 10 milyar liralık hibe ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehrimizde toplam bin 350 kilometre içme suyu ve bin 350 kilometrelik kanalizasyon hattını yenileyeceğiz. Kahramanmaraş’ımıza 150 kilometre de yağmursuyu hattı kazandıracağız. Sudaki kayıp oranımızı ilk etapta yüzde 50’lere devamında ise yüzde 30’lar seviyesine düşürmeyi hedefliyoruz” cümlelerini kaydetti. Başkan Görgel, “Şehrimizin yeni yerleşim alanlarından bir tanesi de şu an çalışma yapılan Kuzey Çevre Yolu civarı. Burada nüfus yoğunluğu kısa süre içerisinde artmış durumda. Sık sık su kesintilerinin yaşandığı bir bölge. Bu yatırımlar sayesinde artık bu kesintilerin önüne geçeceğiz. İhalesini yapıp başladığımız ilk etabın toplam maliyeti 500 liralık. Bölgede 17 adet depo, 45 kilometre içme suyu ve 10 kilometre kanalizasyon hattı inşa ediyoruz. Projelerimizin tamamı bittiğinde inşallah 2 yıl içerisinde şehrimizin altyapı sorunu büyük oranda ortadan kalkmış olacak. Böylece şehrimizin altyapısını en az 100 yıl hizmet verecek şekilde yenileyeceğiz. İnşallah Kahramanmaraş’ımız hem altyapısı hem de üstyapısıyla çok daha sağlam, güvenli ve yaşanabilir bir şehir olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (HLL-FKE-