GENEL - 22 Haziran 2018 Cuma 09:35

Varto’da ‘Kadın Kültür Merkezi ve Kıraathanesi’ yapılıyor

A
A
A
Varto’da ‘Kadın Kültür Merkezi ve Kıraathanesi’ yapılıyor

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin’in girişimleri sonucu ilçede ilk defa ‘Kadın Kültür Merkezi ve Kıraathanesi’nin yapılması için çalışmalara başlandı.

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin’in girişimleri sonucu ilçede ilk defa ‘Kadın Kültür Merkezi ve Kıraathanesi’nin yapılması için çalışmalara başlandı.


Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Ataç ve belediye çalışanlarıyla bir hafta önce Yeni Mahallede yaklaşık 600 metrekare alan üzerinde yapılan cami ve taziye evini ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu. Burada mahallelilerle görüşen Kaymakam Çetin, mahalleye ‘Kadın Kültür Merkezi ve Kıraathanesi’ yapılması için söz vermişti. Bir hafta aradan sonra Yeni Mahalle’de kurulması düşünülen ‘Kadın Kültür Merkezi ve Kıraathanesi’nin yapılmasına başlandı.


Yapımına başlanan ‘Kadın Kültür Merkezi ve Kıraathanesi’nde Mahalle Muhtarı Ziyaeddin Bektaş ve vatandaşlarla birlikte incelemelerde bulunan Çetin, “Devletimizin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsun, çok iyi bir konuya değindi. Kıraathanelerle ilgili çalışması vardır. Biz de burada ‘Kadın Kültür Merkezi ve Kıraathanesi’ merkezi yapıyoruz. Çok ciddi bir ihtiyaç. Burada kadınların eğitimi, sanatsal etkinlikleri, kurslar alanları ve kitaplıktan oluşuyor. Çok güzel bir merkez oluşturuyoruz. Aynı zamanda çocuklar için Kur’an kursu olacak. Muhtarımız çalışkan, kendisine her türlü desteği veriyoruz” dedi.


Kadınların doğuda hep evlerde kaldığını dile getiren Çetin, “Biz onları üretken hale getireceğiz. El sanatları ile ilgili kurslar olacak, Kur’an kursu olacak. Kütüphanemiz olacak, sinevizyon gösterimi olacak, kurum uzmanları gelip kadın eğitimi ile ilgili seminerler verecek. Kültür merkezimiz ile belediye başkanlığımızın ortaklaşa yapacağı bir hizmet, belediyeden de bir bayan eleman vereceğiz. Kadınlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Çetin, cami ve taziye evi için de 4 vatandaşın para topladığını belirterek, “Harika bir şey. Bunun bahçe düzenlemesi, taziye evinin üst düzenlemesi var. Belediye olarak daha önce buraya herhangi bir destek olunmamış. Biz dedik ki belediyeler bu işler için var. Şimdi inşallah bunlara çok güzel destek olacağız. Varto Belediyesi olarak bahçe düzenlemesini yaptık. Bizler vatandaş için varız. Belediyemiz de vatandaşlar için var. Vatandaşların talepleri bizim için önceliklidir. Yaklaşık 50 bin TL’lik ihata duvarını biz yapıyoruz. Daha önce alt malzemelerini biz yaptık. Ağaçlandırmasını yaptık. Kalan eksikliklerini de inşallah biz yapacağız” diye konuştu.


Mahalle Muhtarı Ziyaeddin Bektaş ve mahalleliler ise Belediye Başkan Vekili Çetin’in ziyaretinden memnun olduklarını söyleyerek, caminin ihata duvarını yaptıklarından dolayı teşekkür etti.


Kaymakam Çetin ve beraberindekiler, ihtiyaç sahibi Gülesin Akkoyun adlı kadının evinde incelemelerde bulunduktan sonra ilçe merkezine döndü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehrin iftar sofrası Akvadi’ye kuruldu Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları aynı sofrada buluşturduğu iftar sofrası Akvadi’de kuruldu. Tüm hemşehrilerinin ramazanını tebrik eden Başkan Zolan, “Biz bugüne kadar Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayında her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofrası Aktepe Mahallesi’nde bulunan Akvadi ile devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftara Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhur İttifakı’nın AK Partili Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, mahalle muhtarları ve binlerce mahalle sakini katıldı. İftar öncesi alana gelerek vatandaşların ramazanlarını tebrik eden Başkan Zolan ezanın okunmasıyla hep birlikte dua edip oruçlarını açtı. İftarın ardından vatandaşlara seslenen Başkan Zolan, “Ramazan ayımız hepimize mübarek olsun. Yaptığımız dualar, ibadetler ve hayırları Allah’ım kabul etsin inşallah. 11 ayın sultanı ramazan ayımızın sonlarına yaklaşıyoruz. Allah’ım hepimizi Kadir Gecesi’ne kavuştursun ve Ramazan Bayramımızı birlikte kutlamayı bizlere nasip etsin” diye konuştu. “Her şeyin hayırlısını dua ediyoruz” Denizli’de hizmet destanları yazamaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konutu: “İnşallah sizlerin taleplerini en üst seviyede karşılamak noktasında gayret ediyoruz. Bu bölge Denizli’mizin en güzel yerlerinden birisi haline geldi. Parklarıyla, altyapısıyla, üstyapısıyla sizlere yakışır hale geldi. Allah’ım kaza bela vermeden çocuklarınızla, sevdiklerinizle birlikte burada sağlıklı, hayırlı bir ömür sürün. Biz bugüne kadar Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik. İnşallah bundan sonra da Allah nasip ederse, siz de uygun görürseniz hizmet etmeye devam edeceğiz. Her şeyin hayırlısını dua ediyoruz. Allah’ım hayırlısını verecektir.”