YEREL HABERLER - 14 Nisan 2017 Cuma 09:46

’Çocuk Dostu Şehir’ projesi İzmir’de tanıtıldı

A
A
A
’Çocuk Dostu Şehir’ projesi İzmir’de tanıtıldı

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, İzmir’de düzenlenen toplantıda Nevşehir Belediyesi’nin ‘Çocuk Dostu Şehir’ projesini tanıttı.

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, İzmir’de düzenlenen toplantıda Nevşehir Belediyesi’nin ‘Çocuk Dostu Şehir’ projesini tanıttı.


Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Danışma Merkezi, UNICEF’in başlattığı ’Çocuk Dostu Şehirler’ programı kapsamında İzmir’de düzenlenen ’Yerel yönetimlerde Çocuk Katılımı ve Önemi’ konulu eğitim çalışmasında, Nevşehir Belediyesinin örnek proje uygulamalarını tanıttı.


21. yüzyılda endüstrileşme, tüketim, hızlı nüfus artışı, hızlı kentleşme ve paralelinde gelişen çevresel bozulmanın etkisi ile çocukların kentsel yaşama yeterince katılamadığına vurgu yapıldığı eğitim çalışmasında iyi bir kentin çocuk odaklı olarak hizmet üretmesinin hizmet standartlarının geliştirilmesi adına kente fonksiyonel bir güç katacağına işaret edildi.


Eğitim çalışmasında Çocuk Dostu Kentler arasında yerini alan Nevşehir’de, belediyenin yürüttüğü yatırımlarda “çocuk dostu şehir” bakış açısı ile hareket etmeyi görev olarak değerlendirdiğine vurgu yapılarak, yapılan çalışmalar video sunumu ile katılımcılara aktarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.