YEREL HABERLER - 14 Haziran 2017 Çarşamba 10:30

Gıda depolama ve imalat alanındaki gelişmeler yatırımcılarla paylaşıldı

A
A
A
Gıda depolama ve imalat alanındaki gelişmeler yatırımcılarla paylaşıldı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız gıda depolama ve imalat alanındaki gelişmeleri yatırımcılar ile paylaşmak için Ticaret Borsası konferans salonunda bir toplantı düzenledi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız gıda depolama ve imalat alanındaki gelişmeleri yatırımcılar ile paylaşmak için Ticaret Borsası konferans salonunda bir toplantı düzenledi.


Nevşehir Ticaret Borsası’nda yatırımcılarla bir araya gelen NTSO Başkanı Parmaksız ve Ticaret Borsası Başkanı Salaş, gıda imalat ve depolama alanı ile ilgili şimdiye kadar yapılanlar ve merak edilenler hakkında bilgi verdi. NTSO Başkanı Parmaksız,“Nevşehir’in kısır ticari hayatını canlandırmamız lazım. Bu da ancak büyük kümelenmelerle, büyük işyerleri ile olur. Ürünlerimize katma değer katarak daha fazla kazanabiliriz, katma değer katmak için gerekli şartlardan birisi fiziki ortam biz bu adımlardan birini atıyoruz. Kapımız herkese açık” diyerek 5 Temmuz’a kadar yatırımcıları gıda imalat ve depolama alanında yer almaya davet etti. Parmaksız, “Oda ve borsa öncülüğünde depolama alanları, zahire pazarı, gıda imalat alanlarında beklenenin üzerinde bir talep aldık, bu ortamda bu kadar yatırım talebi almak bizleri şevke getirdi ve çalışmalarımıza hız verdik. Birlik ve beraberliğimiz bu konuda bizim en büyük gücümüz, bu birlik ve beraberliğimizle inşallah bu tesisleri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Yapmayı düşündüğümüz bölge malumunuz Göre Belediyesi sınırları içerisinde ve Mayıs ayında Göre Belediyesi bu bölgeyi meclis kararından geçirerek sanayi bölgesi olarak ilan etti. Göre Belediyesi buranın sanayi bölgesi ilan edilmesi için uygun olup olmadığını 8 tane kuruluşa sormak zorunda idi ve hepsinin takibini yaptık en son toprak kurulundan da cevabı alarak bu süreci tamamladık. Önümüzdeki günlerde de imar planının çalışmalarına başlıyoruz. Bu arada TOKİ ile bir ön anlaşma imzaladık. Odamız ve Borsa adına istimlakı TOKİ yapacak, binaların yapım aşamasında tekrar TOKİ ile bir anlaşma imzalayıp buraları sizlere anahtar teslimi vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.