GENEL - 18 Mart 2017 Cumartesi 12:56

Kapadokya’da Mart ayında kış güzelliği yaşanıyor

A
A
A
Kapadokya’da Mart ayında kış güzelliği yaşanıyor

Tüm Türkiye’ye de etkisini gösteren kar yağışı Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde de Mart ayında kış güzelliğini ortaya çıkarttı.

Tüm Türkiye’ye de etkisini gösteren kar yağışı Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde de Mart ayında kış güzelliğini ortaya çıkarttı.


Kapadokya’da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının ardından peribacaları Mart ayında adeta kış güzelliğini büründü. Bölgeyi ziyarete gelen başta Uzakdoğulu turistler olmak üzere yerli turistler Mart ayında yağan kar yağışı ile birlikte peribacalarının büyüleyici güzelliği karşısında hayran kaldı.


Antalya’dan bölgeyi gezmeye gelen Hakan Durgun isimli genç, “Biz Mart ayında zaten kar yağışı hiç beklemiyorduk. Antalya’da havalar düzelmeye başlamıştı. Peribacaları beyazlar altında mükemmel gözüküyor” dedi. Bölgeyi Samsun’dan ziyarete gelen Cansu Balmumcu, “Karlar altında Kapadokya’yı çok güzel bulduk. Arkadaşlarımızın gelip görmesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.


Kapadokya bölgesini karlar altında ilk kez göre bazı turistler ise herkesin bu eşsiz güzelliği gelip görmesi gerekir dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44’üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi. TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda TYÇ’ye yerleştirilen GAÜN Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ Logosu kullanılabilecek. Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, “Fakültemizin ilk olarak İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları TYÇ’ye yerleştirilmişti, şimdi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programımızın da yerleştirilmesi bizleri gururlandırdı. TYÇ ayrıca yerli ve yabancı akademik alanda tanınırlığımızın artmasında yardımcı olacak. Katkısı olan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.