YEREL HABERLER - 23 Mart 2017 Perşembe 14:56

MHP’de ilçe kongreleri başlıyor

A
A
A
MHP’de ilçe kongreleri başlıyor

Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilçe kongreleri Pazar günü yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı kongresi ile başlıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilçe kongreleri Pazar günü yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı kongresi ile başlıyor.


MHP’de ilçe kongreleri 26 Mart Pazar günü yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı kongresiyle start alıyor. Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde mevcut başkan Mustafa Ceviz’in tek liste halinde katılacağı seçim 10.00’da başlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da 23 Nisan nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllerine kavuştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser salonunda düzenlenen programla kutlandı. Programda müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere de ödülleri verildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda program düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür katıldı. Beyoğlu, Beşiktaş, Zeytinburnu, Kağıthane, Eyüpsultan ve Şişli ilçelerinden gelen çok sayıda öğrenci ve veli programı izledi. İl Milli Eğitim Müdürü Yentür’un açılış konuşması ile başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı da okundu. TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı 23 Nisan videosunun gösterilmesinin ardından müzik öğretmenleri ve öğrencilerden oluşan Yıldız Çocuklar Korosu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Şiir yarışmasında 1’inci olan Rami İlkokulu öğrencisi Ömrüm Mina Kuşçu şiirini okudu. Programda İstanbul genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temasıyla düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. ’Geçmişten Geleceğe Altın Adımlar’ halk oyunları gösterisi ile program son buldu. “Sevgili çocuklar, sevgili öğrenciler sizler bu salonun en değerli konuklarısınız” İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür konuşmasında, “Bugün yüce Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı en önemli günlerden biri. 1920 yılında milletimizin bağımsızlığına kast edilen zamanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yılmaz bir azim ve kararlılıkla Türk milletinin geleceğini kendi ellerine alma iradesini tüm dünyaya ilan etmişlerdir. Bu ilk meclis işgal ve savaş şartlarında dahi iradesini en yüksek makam olarak kabul edip şanlı bir misyonun öncüsü olmuştur. Meclisimizin kuruluş düsturu olan ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine sıkı sıkı bağlı kalarak yarının büyükleri olacak çocuklarımızla birlikte bu kutsal emaneti muhafaza ediyor ve yarınlara taşıyoruz. Sevgili çocuklar, sevgili öğrenciler sizler bu salonun en değerli konuklarısınız. Bu bayram sizlere atalarımızın azim ve kararlılıkla şekillendirdiği kutsal topraklarda bilgi ve erdem dolu gelecek inşa etme görevini emanet ediyor. Unutmayın sizler bu toprakların yarınları, mirasımızın koruyucusu, geleceğimizin umudusunuz” ifadelerini kullandı.
Erzurum Oltu’da 23 Nisan coşkusu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Oltu’da coşku içerisinde kutlandı. Kutlama törenleri hükümet meydanında bulunan Atatürk anıtına kurum amirlerinin katılımı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin tarafından Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı. Oltu’da ki 23 Nisan etkinliklerine daha sonra ilçe stadyumunda devam edildi. Narman Kaymakamı Oltu Kaymakam Vekili Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Belediye Başkanı Adem Çelebi ve Garnizon Komutan Piyade Binbaşı Serdar Ekin törene katılan çocukların bayramını kutladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Müzik öğretmeni Serhat Koçoğlu yönetiminde İstiklal Marşı okundu, öğrenciler tarafından göndere bayrak çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Karabekir İlkokulu Öğretmeni Fatma Alver tarafından yapıldı. 25 Mart İlkokulu Anasınıfı Öğrencileri “Ront gösterisi yapıldı. Şehitler İlkokulu öğrencisi Hatice Şevval Başar tarafından “23 Nisan” adlı şiiri adlı şiirin okunması Yasin Haşimoğlu İlkokulu- Halk oyunları gösterisi, Karabekir İlkokulunca Müzikli Ront Gösterisi yapılmasının ardından 25 Mart İlkokulu Öğrencisi Hatice İkranur Türkay tarafından “Bu Ne Duru Sabah” adlı şiirin okundu. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nca Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterisinin ardından Karabekir İlkokulunca Elazığ- Erzurum Silifke Yöresi Halk Oyunları gösterisi ve son olarak Halk Eğitimi Merkezince Erzurum yöresi halk oyunları gösterisi yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte öğrenciler performanslarıyla alkış topladı.
İstanbul Şehit çocuğu emniyet müdürünün makam koltuğuna geçti İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında koltuğunu temsili olarak Galatasaray Ortaokulu öğrencisi şehit oğlu Çağatay Özmen’e devretti. İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kentte eğitim öğretim hayatlarına devam eden öğrenciler ile 2016’da Mardin’de bir operasyonda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA’da şehit düşen özel harekat polisi Ozan Özmen’in oğlu Çağatay Özmen’i makamında kabul etti. Ziyarete gelen öğrenci ve velilerle bir süre görüşen Zafer Aktaş’ın makamını temsili olarak Galatasaray Ortaokulu öğrencisi şehit oğlu Çağatay Özmen devraldı. İl Emniyet Müdürü’nün “3310” koduyla polis telsizinden anons yapan şehit çocuğu, geleceğin teminatı olan çocukların her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, onların güvenlik ve asayiş içerisinde büyümeleri için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti. Telsiz anonsunun devamında 23 Nisan’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerini arttıracaklarını kaydeden Çağatay Özmen, "Trafiğe çıkacak araç sürücülerimize sesleniyorum. Emniyet kemerlerini araçlarımıza binerken mutlaka takalım. Hız yapmamaya dikkat edelim. En önemlisi trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Bu talimatlarıma son olarak teşkilat mensuplarımızın çocuklarının bayramını kutluyorum. Bütün meslektaşlarımı Allah korusun” dedi. Zafer Aktaş, programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler taktim etti.
Düzce Reklam panolarını gören çocuklar şaşırdı DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi reklam panolarına Türk Bayrakları asarak çocuklara sürpriz yaptı. Çocuklar reklam panolarında bayraklardan alarak evinin yolunu tuttu. Düzce Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle reklam panolarına küçük Türk Bayrakları asarak çocuklara sürpriz yaptı. Çocuklar, billboardlar üzerinde yer alan bayraklara yoğun ilgi gösterdi. Kendileri için bayram armağanı olarak hazırlanan bayrakları kolaylıkla ve büyük bir mutlulukla alıyorlar. 23 Nisan Parkı, Kızılay ışıklı kavşak ve alışveriş merkezi mevkiindeki reklam panolarında ki bayraklar çocuklar kadar büyüklerinde ilgisini çekti. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’de kutlama mesajında “Milletimizin bağımsızlık ruhunu temsil eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünü coşku içinde kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, yüce Türk milletinin var olma mücadelesinin de en önemli adımıdır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir gururla idrak ettiğimiz bu anlamlı günü, milli egemenlik anlayışını sonsuza kadar yaşatacak temel güç kaynağımız çocuklarımıza armağan etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirecek, onların eğitimine ve gelişimine destek olmayı sürdüreceğiz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor; TBMM’nin açılışının 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerinde bulundu.
Ankara 14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından toprağın, suyun, tarımın ve ormanın önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla 14’üncü kez düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı. Bakan Yumaklı, üretimin ve üreticinin yüzyılını renkli fotoğraf karelerine yansıtan tüm fotoğraf meraklılarının yarışmaya ilgisini beklediklerini bildirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geleneksel hale gelen “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” bu yıl “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” adıyla düzenleniyor. “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tema”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları” ile “DenizBank Çalışanları” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın 2024 yılı “Tema Kategorisi”nin konusu "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olarak belirlendi. Yarışmacılar; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair faaliyetleri konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek. Başvuruların 22 Nisan’da başladığı yarışmaya 31 Ağustos 2024 tarihine kadar eser gönderilebilecek. 14 dalda ödül verilecek yarışmanın seçici kurulunda Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Savaş Muhabiri Coşkun Aral, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Işık Sezer, Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Kameraman Sabri Savcı, DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Canan Aytekin, DenizBank Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel, ve Görsel Danışman Serkan Turaç bulunuyor. Yarışmanın sonuçları 23 Eylül- 23 Ekim 2024 tarihleri arasında açıklanacak. Daha sonra düzenlenecek törenle kategorilerinde dereceye giren eserlere ödülleri verilecek. Yarışmada sergilemeye değer görülen eserlerin yer aldığı sergi de açılacak. Yarışmayla ilgili şartlara https://www.tarimorman.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor. Bakan Yumaklı’dan çağrı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması”nın uluslararası arenaya taşınmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bu yılki yarışmanın ana temasını “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” olarak belirlediklerine dikkati çeken Yumaklı, amaçlarının Türkiye Yüzyılında üretimi ve üreticiyi ön plana çıkarmak olduğunu vurguladı. Yumaklı, hayatın her alanıyla iç içe olan tarım ve ormanın, sanattan ayrı düşünülemeyeceğinin altını çizerek, söz konusu yarışmayı, Anadolu’da tarımın kültürünü ölümsüzleştiren bir misyon olarak gördüklerini aktardı. 14’üncüsü düzenlenen yarışmanın, toprağın, ormanın, suyun ve doğal kaynakların önemi konusunda duyarlılığı artırdığına işaret eden Bakan Yumaklı, "Uluslararası hale getirdiğimiz yarışmamıza, üretimin ve üreticinin yüzyılını renkli fotoğraf karelerine yansıtan tüm fotoğraf meraklılarının ilgisini bekliyoruz” ifadesini kullandı.