YEREL HABERLER - 13 Nisan 2017 Perşembe 11:35

Nevşehir’de DMO tedarikçi bilgilendirme toplantısı yapacak

A
A
A
Nevşehir’de DMO tedarikçi bilgilendirme toplantısı yapacak

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından tedarikçi bilgilendirme toplantısı yapılacağı açıklandı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından tedarikçi bilgilendirme toplantısı yapılacağı açıklandı.


Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız yaptığı açıklamada, “Devlet Malzeme Ofisi Mersin İrtibat Bürosu ile görüşmeler neticesinde, DMO Ana Statüsündeki faaliyet konuları, müşteri talepleri ve satış istatistikleri dikkate alınarak katalog sisteminde yer alan tedarikçi firma ve ürün sayısının artırılması ve çeşitlendirilmesi ile müşterilerine daha fazla tür ve çeşitte ürün sunulması, dolayısı ile genişleyen ürün yelpazesi ile müşteri ihtiyaçlarına daha fazla cevap verebilen, rekabetçi fiyatların oluştuğu bir katalog sistemi oluşturulması, amaçları ile “Tedarik Sisteminin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi” ne yönelik çalışma başlatıldığı ifade edildi. Devlet Malzeme Ofisi Mersin İrtibat Bürosu katalog sistemine girme koşulları ve bu sistemin tedarikçilere (ürün ve malzeme sağlayıcı üyelerimiz) sağladığı avantajların tedarikçilere anlatılması, tanıtılması ve bu konuda hedeflenen farkındalığın arttırılması çalışmaları doğrultusunda, Devlet Malzeme Ofisi Mersin İrtibat Bürosu’nca; Odamızda faaliyette bulunan tedarikçilere yönelik (aşağıda yer alan ürün grupları da dikkate alınarak) 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 14:00’te odamız toplantı salonunda tanıtım toplantısı düzenlenecektir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı Şırnak’ın Uludere ilçesinde barajlarda hayalet ağ temizliği yapıldı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Şırnak İli Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi” kapsamında Uludere ilçesinde öğrencilere eğitim varidi. Eğitimin ardından Uludere Barajı’nda hayalet ağ temizliği etkinliği yapıldı. Vali Cevdet Atay, barajlar ve suların ne kadar temiz tutulursa karşılığının o kadar hızlı alınacağını söyledi. Bütün meselenin insana dayandığını belirten Vali Atay, "İnsan, bir yerden karşılık alıyorsa orayı kollamak korumak zorundadır diye düşünüyorum. Şu an aramızda olan öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bizim avcılarımız bu bilinçte olacak, balık üreticilerimiz bu bilinçte olacak. Avladıktan sonra av malzemelerini oraya bırakmayacaklar. Bunlar canlılar için bir tehlike arz ediyor. Öncelikle üzerinde durmamız gereken balıkçılarımızın, avcılarımızın insanımızın bizi doyuran denizlere, barajlara sulara iyi bakmak ve kirletmemeleri. İnşallah gençlerimiz bu farkındalık projesinden örnek alırlar. Balıkçılarımız da aynı şekilde buna riayet ederler” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ise ilde 32 farklı balık türünün yaşadığını ifade etti. Sezgin, nesli tükenme tehlikesi altında olan Leopar Sazan’ının da Dicle Nehri’nde bulunmasıyla birlikte iç su balıkların biyo-çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenlendiğini, hayalet ağları ve av araçlarını sulardan temizlediklerini dile getirdi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman’da katıldı.