GENEL - 16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:44

NEVÜ senatosu Kudüs için üç dilde bildiri yayımladı

A
A
A
NEVÜ senatosu Kudüs için üç dilde bildiri yayımladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senatosu, ABD’nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı sonucunda Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen baskı ve zulme karşı, olağanüstü toplanarak, yaşanan olayları kınadı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senatosu, ABD’nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı sonucunda Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen baskı ve zulme karşı, olağanüstü toplanarak, yaşanan olayları kınadı. Senato, Türkçe, Japonca ve İbranice dillerinde bildiri yayımladı.


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senatosu, ABD’nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı sonucunda Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen baskı ve zulme karşı, olağanüstü toplanarak, yaşanan olayları kınadı. Senato, Türkçe, Japonca ve İbranice dillerinde bildiri yayımladı.


NEVÜ senatosu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


“ABD uluslararası hukuk, BM kararları ve tarihi ve sosyal gerçekleri görmezden gelip, Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı almak suretiyle Ortadoğu’da istikrarsızlık ve kaosa sürüklemiş, terör devleti İsrail’in katliam yapmasını cesaretlendirmiştir. Bu meşum kararın Nekbe/Felaket gününün 70. yıldönümüne getirilmesi, olayın ne kadar büyük tahrik ve provokasyon boyutu içerdiğini de gözler önüne sermektedir.


21. Yüzyılın ilk çeyreğinde Haçlı zihniyeti ile yürütülen bu katliamın faillerini ve ortaklarını lanetliyoruz. Siyonist devlet tarafından masum Filistin halkının haklarının on yıllardır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak böyle bir katliama cüret edilmesi karşısında insanlığın, topyekûn gür bir sesle dur dememesi kabul edilemez bir durumdur.


Tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır. Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci İsrail ve hamisi ABD Ortadoğu’da sivillere karşı silahlı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlemektedirler. Eğer uluslararası hukuk varsa Trump ve Netanyahu aleyhine soruşturma açılarak derhal gereği yapılmalıdır. Bu hususta başta Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Adalet Divanı olmak üzere tüm dünya kamuoyunu göreve davet ediyoruz.


Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil, hukukun ve vicdanların da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağına inanıyoruz. İnsanlık adına duyarlı olan herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, yapılan zulmü kınamaya ve mazlum Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi Kocaeli’de muhtarlık yarışını kazanan Hasan Erdöl, babası ile aynı adı taşıdığı ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu, karara verilen itiraz üzerine Erdöl’e mazbata verilmesine karar verdi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit’e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde 3 aday arasından 113 oy alarak muhtar seçildi. Erdöl’ün muhtarlığı İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl’ün babası ile aynı adı taşıdığı, seçmenin kendisine değil babasına oy verdiği belirtilen itiraz dilekçesi üzerine İl Seçim Kurulu, seçimleri 2 Haziran’da tekrarlama kararı aldı. Hasan Erdöl, babasının seçim kampanyalarında yer almadığını, kendini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek, İl Seçim Kurulu’nun kararını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak itirazda bulundu. Hasan Erdöl’e mazbata verilmesine karar verildi Hasan Erdöl’ün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır" denilerek, Hasan Erdöl’e mazbatasının verilmesine karar verdi.