YEREL HABERLER - 18 Ağustos 2017 Cuma 12:58

NTSO Başkanı Parmaksız Amasya ekonomisine değer katanlar ödül törenine katıldı

A
A
A
NTSO Başkanı Parmaksız Amasya ekonomisine değer katanlar ödül törenine katıldı

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Amasya Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı.


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Amasya Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, Amasya’nın yıldız müteşebbislerinin ödüllendirileceği törende bulunmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, “Öncelikle bu sıcak karşılamadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz ve Vekilimiz bu güzel günde bizimle birlikteler. Bizlere hem cesaret, hem de moral veriyorlar” dedi.


Amasya’nın alimler ve şehzadeler yetiştiren bir şehir olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Yıldırım’ı, Fatih’i, Yavuz’u, Akşemsettin’i, Yaşar Doğu’yu çıkaran bir şehir. Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum müjdesinin verildiği yer. Bu onur bu şeref Amasyalılara yeter de artar. Amasya, bu zengin ve parlak tarihi ile gurur duyuyor. Amasya için bir başka gurur kaynağı da bu salondakiler. Bu salonu dolduran müteşebbis kardeşlerim. Risk alan, elini taşın altına koyan, üreten, istihdam ve ihracat yapan, vergisini de zamanında ödeyen Amasyalı işadamlarına, iş kadınlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum”.


Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ile iftihar ettiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Amasya TSO’nun 5 yıldızlı akredite bir oda olduğunu, üyelerine Berlin, Paris, Londra odaları hangi standartta hizmet veriyorsa aynı standartta hizmet verdiğini söyledi.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Güçlü Oda olmadan güçlü üye olamaz. Güçlü üye olmadan da güçlü ekonomi olamaz” diyerek şöyle devam etti: “Amasya odam müteşebbisin tüm sorunlarına sahip çıkıyor. Murat Başkan, çalışkanlığıyla, vizyonuyla bu görevin hakkını veriyor. Kendisi TOBB’da mesai arkadaşım. Vergi Komisyonunda, yani tüm vergi politikaları, önerileri konusunda birlikte çalıyoruz. İstişare ve ortak akıl çok önemli. Murat Başkanımız bu konuda da önemli adımlar atmış. Amasya’da "Gücümüz Birliğimiz’ sloganıyla, odaları, iş dünyasını, üç ayda bir ortak akıl toplantılarında bir araya getiriyor”.


Amasya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç da yaptığı konuşmada Odanın çalışmaları ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Kırlangıç, Amasya’da TSE il Temsilciliği olmadığını, bu konuda girişimde bulunduklarını belirterek, Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi. Hisarcıklıoğlu ise ofis tahsis edildiği ve bir makine mühendisi görevlendirildiği takdirde Amasya’ya TSE İl Temsilciliği açılacağı müjdesi verdi.


Amasya programı kapsamında Ödül Töreninin ardından Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Amasya Valisi Dr. Osman Varol’u makamında ziyaret etti.


Hisarcıklıoğlu Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyarette, Hisarcıklıoğlu, Amasya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bizim bugün Amasya’yı ziyaretimizin birinci sebebi, Sayın Valimize görevinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, başarılar dilemektir. Diğer ziyaret sebebimiz ise bölgedeki kadın girişimciler ile bir araya gelmek ve Amasya Ekonomisi ve Ekonomiye Değer Katanlar Konulu Ödül Törenine katılarak arkadaşlarımızı ödüllendirmektir. Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.


Vali Varol da “Amasya 8500 yıllık tarihi olan ve tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Sizleri ilimizde görmekten memnuniyet duydum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.