YEREL HABERLER - 21 Mart 2017 Salı 13:00

Tanrıver: "Nevruz, dirilişe ve yeni dönem ile ülkemizin kalkınmasına vesile olsun”

A
A
A
Tanrıver: "Nevruz, dirilişe ve yeni dönem ile ülkemizin kalkınmasına vesile olsun”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.Mehmet Ali Tanrıver, 21 Mart Nevruz gününün Ortadoğu’dan, Asya’ya ve Anadolu’ya kadar baharı, tabiatı, bereketi ve dirilişi simgeleyen ortak bir değer olduğunu söyledi.


21 Mart Nevruz günü münasebeti ile bir mesaj yayımlayan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yaşadığımız coğrafyada binlerce yıldır baharın vesile edilerek kutlanılan nevruz bayramını ayrıştırıcı bir söylem olarak kullanılmaması gerektiğine vurgu yaptı.


Nevruz Bayramının bahara, dirilişe ve yeni dönem ile ülkemizin ulaşacağı daha güzel yarınlara vesile olmasını temenni eden Tanrıver, “Aynı gök kubbenin altında dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yaşayan kadim bir milletin evlatları olan bizler, tabiatın uyanışını gönüllerin ve zihinlerin de uyanışına vesile olarak görmeli, medeniyetimizin farklı renk ve dokularını sevgi ve hoşgörü ortamında yakınlaştırarak birliğimizi güçlendiren Nevruz geleneğini gelecek kuşaklara aktarmalıyız. 14 yılık iktidarlarımız döneminde Dil, din, mezhep ve yaşam tarzı farklılığı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızla için daha özgür ve müreffeh bir Türkiye inşaa etme için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Geçmişi birlikte oluşturduğumuz gibi, geleceğimizin de birlikte inşa edilmesini sağlamalıyız” dedi.


AK Parti’nin her zaman toplumun sorunlarını doğru tespit ederek çözüm üreten bir parti olduğunu hatırlatan Tanrıver, sözlerini şöyle sürdürdü:


“AK Parti olarak bu anlayışımız, milli birlik, huzur ve kardeşliğimiz tesis edilerek, barış diliyle Yeni bir Türkiye kurmaktır. Bunlara en iyi örnekler kürt kardeşlerimize yönelik red, inkar ve asimilasyon politikalarına son vermemiz, başörtü yasaklarını kaldırmamız ve Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasıdır. Ayrıca Alevi ve Roman Roman vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik çeşitli çalışmalarımız devem etmektedir. Demokratik haklara sahip çıkarken, bu haklarla ilgisi olmayan şiddet ve terörü de net bir şekilde karşımıza aldığımızı ve bu nokta da kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizin net bir şekilde bilinmesi gerekmektedir. Milleti esas alan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bu kapsamda vesayet yapılarını köklü bir şekilde sonlandıracak, demokrasimizi çok daha sağlam bir temele kavuşturacak ve Yeni dönemde de demokrasinin standartlarını 80 milyon için yükseltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, barış ve kardeşlik adına güzel bir başlangıca vesile olması temennisiyle, bütün vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı’nı kutluyor, selamlarımı sunuyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tekin: "Çocuklarımızın bu vatana sahip çıkmaları, en iyi şekilde yetişmeleri için çaba sarf ediyoruz" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak hem geçmişimizi unutturmamaya çalışıyoruz hem de çocuklarımızı bize emanet bırakılan bu vatana sahip çıkmaları için en iyi şekilde yetişmelerne çaba sarf ediyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde 81 ilden gelen çocuklarla Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde meclisin açılışını temsilen “23 Nisan 1920 Oturumu"na ve ardından “Çocuklarla Temsili 2071 Oturumu"na katıldı. Tekin, temsili olarak seçilen Meclis Başkanı ve milletvekillerinin konuşmalarını dinledi. Çocuklara ve gençlere bu ülkenin hangi zorluklarla kurulduğunu anlattıklarını belirten Bakan Tekin, şöyle devam etti: "Bu ülkeyi kuranların ne tür fedakarlıklar yaptığını, bu ülkeyi kuranların nasıl büyük yapılarla, büyük güçlerle mücadele ettiğini bir nebze olsun eğiterek, anlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı genç kuşakları, yeni nesilleri yetiştirmekte mükellef. Milli Eğitim Bakanlığı olarak hem geçmişimizi unutturmamaya çalışıyoruz hem de çocuklarımızı bize emanet bırakılan bu vatana sahip çıkmaları için en iyi şekilde yetişmelerine çaba sarf ediyoruz." Tekin ve beraberindeki öğrenciler Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin balkonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ankara 101 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı davasında mütalaa açıklandı Yargıtay’ın bozma kararı sonrası tekrar görülen terör örgütü DEAŞ’ın Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te düzenlediği ve 101 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili 10’u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Avukatlar, kovuşturmanın genişletilmesini ve terör saldırısından önce ihmali bulunan kamu görevlileri hakkındaki belgelerin mahkemece değerlendirilmesini talep etti. Beyanların ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık Erman Ekici’nin "anayasal düzeni ihlal" suçundan 1, "101 kişiyi kasten öldürme" suçundan da 101 kez olmak üzere toplam 102 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ekici’nin 379 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 6 bin 822 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, diğer sanıklar Abdülmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hacı Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç için de "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu. Söz alan sanık Ekici, savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı 26 Haziran’a erteledi.