YEREL HABERLER - 29 Ocak 2016 Cuma 15:36

Başkan Akdoğan Burs Alan Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu

A
A
A
Başkan Akdoğan Burs Alan Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu

Niğde Belediye Başkanlığının öncülüğünde yüksek öğrenim bursu alan üniversite öğrencileri ve aileleri ile burs veren iş adamları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği kahvaltı programında bir araya geldi. Hüdavend Hatun Sosyal Salonunda verilen kahvaltıya katılan öğrenciler, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.
"Yapılan her hizmet unutulur ama insana ve insanlığa yapılan hizmet unutulmaz" diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise şimdilik 153 öğrenciye verdikleri burs miktarının önümüzdeki yıllarda 500’e kadar çıkabileceğini, yurt sorunu yaşayan öğrencilere de Türkiye’nin hangi ili veya ilçesi olursa olsun yardım edeceklerini açıkladı.
Programa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Özkan ve Harun Dikici, Belediye Meclis üyeleri, burs veren hayırsever iş adamları, burs alan öğrenciler ve aileleri katıldı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, 7 yıllık belediye başkanlığı döneminde en mutlu anını, burs verdikleri öğrencileri telefonla aradıkları zaman yaşadıklarını ifade etti. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne burs için müracaat eden öğrencilerden yapılan değerlendirme sonucu 153 öğrenciye burs vermeye başladıklarını anlatan Başkan Akdoğan, "İnsana yapılan yatırım en önemli, en güzel ve en değerli yatırımdır. Dolayısıyla Niğde Belediyesi olarak yapmış olduğumuz en önemli işlerden bir tanesi çocuklarımızın eğitim hayatlarında çorbada bir tuz mahiyetinde de olsa destek verilmiş olması bizim açımızdan ve sizin açınızdan da önemli olduğunu biliyoruz. Bunun manevi hazzını sözlerle izah etmek mümkün değil. Bu bakımdan biz bu projeyi çok önemsiyor ve siz değerli evlatlarımıza da çok değer veriyoruz." dedi.
Başkan Akdoğan, "Biliyorsunuz ki yasa gereği belediye olanaklarından burs verme imkanımız yok, kanunlar buna müsaade etmiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi bundan 9 yıl önce burs verme ile ilgili bir yasa çıkarmış ancak bir başka siyasi parti ise bu durumu Anayasa Mahkemesine götürerek belediyelerin burs verme olanağını engellemişti. Biz bu durum olmasına rağmen boş durmayarak yirmiye yakın iş adamımızı bir araya getirerek bir dernek kurduk ve bir havuz oluşturduk. İş adamlarımız bu derneğe bağışlarını yaptılar, bizlerde öğrenci yavrularımızdan almış olduğumuz hesap numaralarına her ay burslarını yatırarak bu sistemi çalıştırmaya bu yıl başladık.
Amacımız bundan sonra ki süreçte bu sayıyı artırarak devam etmektir. Bu yıl 153 evladımıza burs veriyoruz, inşallah önümüzde ki yıl 300 evladımıza, bir sonra ki yıl 500 evladımıza burs vererek Niğdeli çocuklarımıza sahip çıkmak ve onlara eğitim hayatlarında destek olmaktır" diye konuştu.
Burs alan öğrencilerin, öğrenimlerini tamamladıktan sonra devletin bazı kademelerinde yönetici olacaklarını, bazılarının siyasetçi olacağını, idareci olacağını ifade eden Başkan Akdoğan, "Elbette o zaman işte şunu hep hatırlayacaksınız; bizim eğitim hayatımıza Niğde Belediyesinin desteği olmuştu. Bizim bu şehri unutmamamız gereği ve düşüncesi ile karşınıza Ankara’da, İstanbul’da, ülkemizin değişik vilayetlerinde bir Niğdeli çıktığı zaman ona sahip çıkacaksınız, Niğde ismi geçtiği zaman Niğde’ye yapılacak olan hizmetlerde hep destek olacaksınız. Bunu yapacağınızdan bizim kuşkumuz, şüphemiz yok" şeklinde konuştu.
Başkan Akdoğan, maddi imkansızlıktan dolayı hiç bir öğrencinin öğrenimlerini yarıda bırakmaması için Niğde Belediyesi olarak her zaman göreve hazır olduklarını da ifade ederek, "Biz öğrencilerimize burs olanağında yardımcı olduğumuz gibi öğrencilerimizin yurt sorunlarıyla da ülkemizin hangi ilinde olursa olsun hangi ilçesinde olursa olsun yurt noktasında çocuklarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da yardımcı olmaya devam edeceğiz. Barınma sorunları olan öğrencilerimiz varsa Belediyemizin Sosyal Yardımlaşma İşleri Müdürlüğüne müracaat ederek bu sorunlarını da çözeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.
AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ise Niğde Belediyesinin sosyal belediyecilik alanında önemli başarılara imza attığını belirtti. Özdemir, burs alan öğrencilerin, ileride meslek hayatına atıldıklarında Niğde’ye ve Niğdelilere sahip çıkması gerektiğini de vurguladı.
Burs alan öğrenciler adına da üniversite öğrencisi Sevde Süslü bir teşekkür konuşması yaptı. Üniversiteyi kazanmak kadar üniversitede okumanın da zor olduğunu belirten Sevde Süslü, "Genel bağlamda Büyükşehir Belediyelerinde gerçekleştirilen üniversite öğrencilerine burs imkanı biz öğrencilere de Niğde Belediyesi ailesi ve saygıdeğer iş adamlarımız tarafından sunulmuştur. Bizlerde vicdani sorumluluğumuz gereği derslerimize çalışarak başarıya ulaşacağız ve meslek hayatına başladığımız zamanda ise öncelikle Niğdeli öğrencilere maddi ve manevi yönden her türlü yardımcı olarak bu iyilik zincirinin bir halkası olacağımıza inanıyorum.
Bizlere sağladığı maddi ve manevi destek için, bizlere bir telefon kadar uzak olan ve her türlü sorunlarımızla ilgilenen Sayın Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’a, Başkan Yardımcılarımıza, Belediye Meclis Üyelerine, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir’e ve yardımsever iş adamlarına, Niğde Kültür Eğitim Gelişim Sosyal Yardımlaşma Derneğine teşekkürü bir borç bilir saygılarımı sunarım" dedi.
Konuşmaların ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, masaları gezerek, öğrencilere eğitim hayatlarını başarı diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir