YEREL HABERLER - 13 Kasım 2015 Cuma 13:50

Çimsa 6'ıncı Okulun Modernizasyonunu Yaptı

A
A
A
Çimsa 6'ıncı Okulun Modernizasyonunu Yaptı

Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Niğde Merkeze bağlı Yeşilova köyünde okul tadilat ve modernizasyonunu yaptı.
2010 yılından beri her yıl bir okulda ana sınıflarında tadilat yaparak öğrenciler için uygun sınıf oluşturan Çimsa bu yıl da Yeşilova köyünde Okul tadilatı ve Ana sınıfının tadilatını yaptı.
Yıllardır soba ile ısınan çocuklar Çimsa ve çözüm ortaklarının destekleriyle artık kaloriferle ısınacak.
Yeşilova köy okulunda 1 ana sınıfı ve ilkokul düzeyinde 1-3 ve 4. Sınıf örencilerinin bulunduğu sınıf onarıldı.
Okul bahçesinde yapılan törene Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, daire amirleri, köylüler ve öğrenciler katıldı.
Yeşilova Köy Muhtarı Metin Erdem Okulun ve ana sınıfının tadilatında emeği geçen Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.
Açılış töreninde konuşan Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Müdürü Adnan Güven, ‘Çimsa, yaşadığımız toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunması amacıyla çalışanlarımıza, ailelerine, faaliyette bulunduğumuz topluma hizmet etmek için bir takım faaliyetler sürdürüyoruz. Çimsa üretim ve satış yanı sıra bir çok sosyal faaliyete imza atmaktadır. Çocuklarımız bizim dolayısıyla ülkemizin geleceğidir. Geleneksel olan 2010 yılında Alihoca köyüyle çıktığımız bu yola Eminlik, Bademdere, Hüsniye Köyü, Çarıklı köyü ve son olarak Yeşilova köyü olarak toplam 6 köy okulu tadilat ve modernizasyonunu yaptık’ dedi.
Törende bir konuşma da İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptı. Yaşar , Çimsa Niğde Çimento Fabrikasından ve çözüm ortaklarından okul yapmaları isteğinde bulundu.
Müdürü Yaşar konuşmasının devamında şunları söyledi ; ‘Hepimiz biliyoruz ki en iyi yatırımın eğitim ve insana yatırım olduğunu biliyoruz. Çimsa Yeşilova köy okulumuzu tamamen onarmış ve öğrencilerimizin hizmetine sunmuştur. Buradaki öğrencilerimiz bu yapılanlara karşı çalışarak sizleri mahcup etmeyecektir. 296 nüfuslu ve mütevazi bir okul. Anasınıfımız da 13 öğrenci, ilkokulda 1-3 ve 4. Sınıfımızda 14 öğrencimiz bulunmaktadır’ diye konuştu.
Törende konuşan Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, ‘birleşmiş bir sınıfta okuyarak burada bulunmamın bir nostaljisini yaşıyorum. Birleşmiş sınıflarda okuyan birçok öğrencinin velisi hep hayıflanır niye ‘ bizim çocuklarımız ayrı sınıflarda okumuyor’ diye. Ancak benim en güzel anlarım birleşmiş sınıfta geçti. Belki öğretmen yetişmedi ama büyük başarıyı getiriyor peşinde çünkü birinci sınıf öğrencisi ikinci sınıf derslerine kulak kabartıyordu’ şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra okul açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Öğrenciler sınıflarına koşarken protokol üyeleri de ana sınıfı öğrencileri ile boyama yaptılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir