YEREL HABERLER - 24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:18

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; ‘‘ Basın, toplumun düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır’’

A
A
A
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; ‘‘ Basın, toplumun düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır’’

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 24 Temmuz Basına Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 24 Temmuz Basına Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Akdoğan mesajında, ‘’ Haber alma ve toplumu bilgilendirme gibi temel görevlerinin yanı sıra vatandaş devlet arasındaki iletişimi sağlayan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basına Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı’nı kutluyorum’’ dedi.


‘’Doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu bilgilendiren, meslek etiği çerçevesinde çalışmayı ilke edinen basın mensuplarımız zor şartlar altında büyük bir özveriyle çalışmaktadır’’ diyen Başkan Akdoğan,’’ İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve toplumun düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Gelişmiş toplumların vazgeçilmez unsuru olan basın, şüphesiz ki tarafsız bir şekilde yürütüldüğünde bir toplumun gelişimine ve aydınlanmasına yol açar. Toplumsal değerlere saygılı, tarafsız bir anlayışla, her ortamda ve her şartta görevini yerine getiren yerel ve ulusal basın demokrasinin güçlenmesinde de önemli katkılarda bulunmaktadır. Şehrimizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi adına yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran, vatandaşlarımızın sorunlarını da bize ileterek toplumumuzun her kesimine kulak vermemizi sağlayan yerel ve ulusal basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle haber alma ve toplumu bilgilendirme gibi temel görevlerinin yanı sıra vatandaş devlet arasındaki iletişimi sağlayan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basına Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı’nı kutluyorum’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.