EKONOMİ - 12 Ocak 2018 Cuma 15:14

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’dan işçilere büyük jest

A
A
A
Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’dan işçilere büyük jest

Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan Belediye işçilerine geçtiğimiz yıl 3 yıl süreli imzalanan sözleşmeye yüzde 14 zam vererek işçilere büyük jest yaptı.

Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan Belediye işçilerine geçtiğimiz yıl 3 yıl süreli imzalanan sözleşmeye yüzde 14 zam vererek işçilere büyük jest yaptı.


Niğde Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında geçen yıl imzalanan Toplu İş Sözleşmesi 3 yıl süreli olarak belirlenmiş ve işçilere yüzde 7 oranında ücret zammı verilmişti.


Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan aynı sözleşme üzerinde protokol hazırlatarak işçilerin ücretlerine, geçen yıl alınan ücretin iki katı oran belirleyerek % 14 zam yaptı. Belediye Başkanı Rıfat Özkan işçilerle yaptığı toplantıda, işçileri mağdur etmemek için mevcut sözleşme üzerinden 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi yasasına uygun olarak ek protokol hazırlattığını ve işçilerin emeğinin karşılığı olarak bu protokolü imzaladığını belirtti.


Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra bu süreç içerisinde ben işçi kardeşlerimize maaşlarına acaba 1 puan daha ekleyerek nasıl yardımcı olurum diye kılı kırk yararak düşündüm süreç biraz da bundan uzadı. Hatta bu konuda genel merkezimizde istişarelerde bulundum ek bütçeye 2018’de nasıl kaynaklar bulurum diye düşündüm. Çünkü daha önceki sözleşmedeki yüzdelerden daha çok artış yapmayı kafama koymuştum” dedi.


Gecen yıl verilen zammın iki katını veren Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Bu arada işçi kardeşlerimiz özellikle süreç içerisinde başkanım biraz daha arttır diye tavsiyelerde bulundular. Gökhan kardeşimiz, Kadir kardeşimiz bizde işçiyiz kendimize istemiyoruz ama tüm işçi arkadaşlarımıza öyle bir beklenti var. Epeyde bir geçim sıkıntıları var diye bana özellikle serzenişte bulundular sizlerin adına. Fakat tabiki hesap işi bütçe işi. Bir puan artırmanın bile ne kadar yük getireceğinin farkındayım. Ayrıca biliyorsunuz taşeron işçiler kadroya geçecek. Meclisten yetki aldım ve Hizmet Anonim Şirketi diye bir şirketi belediye bünyesinde kurduk. Onların da ücretlerinde ciddi anlamda önceki taşeron işçi maaşına göre artış olacak. 2018’de bu da benim önüme gelecek. Tüm bunlara rağmen yine kadrolu işçilerimize olan sizlere yüzde 14 gibi bir artışı kararlaştırdık. Ciddi anlamda söylüyorum bu bir demagoji değil. Bunun çok daha fazlasına layıksınız. Ben genelde sizlerden memnunum. 2 buçuk aylık belediye başkanlığı sürecimde sabahları hep beraber kolay gelsin diye sizleri ziyaret ettim. O şartlarda sizlerin nasıl gayretle çalıştığınızı biliyorum. Bu azim ve bu çalışmalarınızdan dolayı vatandaşa hizmet etmekteki işlerinizi en iyi çabayı göstermenizden dolayı, soğukta sıcakta çalışmanızdan dolayı Allah arzı olsun diyorum, elinize, kolunuza, yüreğinize sağlık” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Niğde Belediye Başkanlığı ve Belediye-İş Sendikası arasında sözleşme imzalandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.