YEREL HABERLER - 02 Şubat 2016 Salı 16:09

Niğde Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleştirdi

A
A
A
Niğde Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleştirdi

Niğde Belediyesi Şubay ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündemle ilgili 9 maddenin karara bağlandığı toplantıda, Eski Sanayi Sitesinin Hıdırlık Mevki’ne taşınması ve yerine kültür sitesi ve park yapılmasıyla ilgili gündem maddesi, yeniden incelenip rapor hazırlanmak üzere İmar Komisyonu’na sevk edildi.
Niğde Belediye Meclisinin 2016 yılı şubat ayı toplantısına Eski Sanayi Sitesinde faaliyetlerini sürdüren esnaf temsilcileri de katıldı. Eski Sanayi Sitesinin taşınmasıyla ilgili madde görüşülürken, bazı esnaf temsilcilerinin projeyle ilgili sorular yöneltmesi üzerine, konunun daha iyi anlaşılması için gündem maddesinin yeniden incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesi onaylandı. Eski Sanayi Sitesinin Hıdırlık Mevki’ne taşınarak yerine kültür sitesi ve park yapılmasıyla ilgili konunun, tam olarak anlaşılması için sanayi sitesinden 10 kişilik bir heyet oluşturulmasını isteyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, projeyle ilgili olarak hiçbir esnafın mağdur edilmeyeceğini ifade etti.
Maliye Bakanlığı’nın açıklamış olduğu 2016 yılı değerlendirme oranına göre bazı rüsum ve harç tarifelerinin yeniden düzenlenmesi konusu onaylandı. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün teklifi olan Niğde Belediyesi ile Niğde Kültür Eğitim Gelişim Sosyal Yardımlaşma Derneği arasındaki protokolde oy birliği ile kabul edildi.
Belediye Meclisi toplantısında Hıdırlık mevki 54 ada, 98 parselin Kayardı Bağları mevkinde yapılacak olan rekreasyon ve mesire alanı içerisinde bulunan arazi ile takas yapılması hususu da oy birliği ile kabul edildi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, gündemin dilek ve temenniler bölümünde, Kent Meydanının altındaki ücretsiz kapalı otoparkın bazı araç sahipleri tarafından uzun süreli kullanıldığı yönündeki şikayet üzerine, otoparktaki araçların 12 saatten fazla ücretsiz olarak park etmelerinin önlenmesi için girişimde bulunduklarını bildirdi.
Belediye Meclisinin bir sonraki toplantı tarihi 4 Mart 2016 olarak Belediye Meclis Üyeleri tarafından kararlaştırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Açık alanda çalışan işçilere sıcak hava uyarısı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, sıcak çarpmasının güneşli hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşılaşılan potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek açık alanda çalışan tarım işçileri başta olmak üzere vatandaşlara yapmaları gerekenleri anlattı. Hava sıcaklıklarının arttığı Hatay’da ve ülke genelinde bölge bölge termometreler 35 derecenin üzerine çıkmayı başladı. Hava sıcaklığının arttığı bu günlerde vatandaşları bekleyen tehlikeyse sıcak çarpması. Tarım kenti olan Hatay’da açık alanda çalışan vatandaşlarda sıcak çarpmasına sıklıkla maruz kalıyorlar. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, sıcak çarpmasının güneşli hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek pamuklu, açık renkli ve vücudun hava alabileceği giysilerin tercih edilmesi söyledi. Dr. Polat, vatandaşlara sıcak havaya karşı yapmaları gerekenleri anlattı. “Sıcak çarpması, güneşli bir hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlikedir” Sıcaklık çarpmasının halk arasında güneş çarpması olarak bilindiğini söyleyen Dr. Polat, “Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıkların artışı, her zaman sıcak çarpması olarak kendisini gösterir. Sıcak çarpması, güneşli bir hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlikedir. Her zaman şuur kaybı veya şuur bozukluğuyla kendini göstermeyebilir. Biz 2 kademeli şekilde inceliyoruz. Özellikle açık alanlarda korunaksız ve önlemler alınmadan yapılan çalışmalarda fiziksel hareketin fazla olduğunda sıcak çarpması meydana gelir” dedi. “Açık alanda çalışmanın yoğun odluğu hasat zamanında daha sık karşımıza çıkar” Açık alanda çalışan tarım işçilerinde sıklıkla görülen sıcak çarpmasına karşı sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirten Dr. Polat, “Açık alanda çalışmanın yoğun odluğu hasat zamanında daha sık karşımıza çıkar. Halk arasında önlemler hakkında bilinen birkaç yöntemde olsa da doğru değildir. Sıcak çarpmasına karşı önlem olarak sıvı alınımına dikkat etmek gerekiyor. Sıvı tüketiminde hastanın oral olarak sıvı verilirken şuur durumunun yerinde olması gerekir Vücut ısısını dengede tutmak için vücut terleme ve ışıma olarak yayılmasıdır. Terlemenin vücut sıcaklığında etkisi çoktur. Pamuklu, açık renkli ve vücudun hava alabilecek giysilerin tercih edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Hatay 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu dağıtıldı Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye 21.3 milyon TL değerinde sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Asrın felaketinin yıkıma uğrattığı Hatay’da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremzede çiftçilerin yeniden ayağa kalkması için başlatılan devlet destekleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’ın Amik Ovası’nın bereketli topraklarında üretim yapan 3 bin çiftçiye “Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor” projesi çerçevesinde 21.3 milyon liralık sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Kırıkhan ilçesinde gerçekleştirilen tohum desteğinin bölge çiftçisine bir nebze de nefes olması bekleniyor. Depremin yaralarını sarmak için yapılan desteklerin devam ettiğini belirten Vali Masatlı, "Türkiye’nin en önemli ve en verimli ovalarından biri olan Amik Ovası’nda başta pamuk tarımı olmak üzere sertifikalı tohum dağıtımlarını gerçekleştirdik. Burada da yaklaşık 21.3 milyon TL’lik tohumu bugün vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. 3 bin vatandaşımıza sertifikalı tohum dağıtımı yaptık. Asrın felaketiyle beraber tarım sektörümüz de ciddi hasar aldı ama bu süreçte 1.1 milyar TL’lik destek yapıldı. Bugünkü projemiz sertifikalı pamuk tohumunun dağıtımı da buradaki vatandaşlarımızın üretimine güç katacaktır. Buradaki üretim kabiliyetimizi ve üretim miktarımızı arttırmasına ve kaliteli ürün elde etmemize ciddi katkı sunacak" dedi. 3 bin üreticiye sertifikalı tohum dağıttıklarını söyleyen Hatay İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen ise, "Yıllardır temel kaynaklardan biri olan tarım sektörü önemini her gün arttırmaktadır. 180 bin ton pamuk üretimiyle ilimiz Türkiye pamuk üretimi konusunda 4’üncü sırada yer almaktadır. 6 Şubat asrın felaketi sonrasında pamuk üretiminin devamlılığının sağlanması amacıyla birçok proje hayata geçirilmiştir. ’Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor’ projesi ile Antakya, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Hassa, Belen, Altınözü ilçelerindeki yaklaşık 3 bin üreticimize sertifikalı tohum dağıttık" diye konuştu.