YEREL HABERLER - 30 Mayıs 2016 Pazartesi 14:53

Niğde Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin Market Açtı

A
A
A
Niğde Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin Market Açtı

Niğde Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlar için market açtı.
“Gönül Kapısı” ismi verilen marketin açılış kurdelesini Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan kesti.
Paşakapı caddesinde hizmete açılan ve diğer marketlerden farklı olmayan “Gönül Kapısı” ihtiyaç sahibi vatandaşlar Belediye Sosyal İşler müdürlüğünden alınan kart ile alışverişe açıldı.
Açılış törenine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Sadece Belediyenin değil Niğdeli esnaf ve vatandaşlarında katkısını beklediklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” hadisiyle Niğdeli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Başkan Akdoğan, “Belediye olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Niğde’de Belediye başkanı olduktan sonra yapılan çalışmaları mukayese yapmak istemiyorum. Ama bizim dönemimizde evinde yemek yapamayan kardeşlerimize evlere sıcak yemek servisimize başladık ve Niğde Belediyesi Aşevi ve çorba pınarı kurduk. Askıda ekmek projesini geliştirerek Niğde’mizin 9 ayrı noktasında marketlerden vatandaşlarımızın ücretsiz ekmek almasına vesile olduk. Yine Üniversite okuyan kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık ve burs bağladık. Daha önce Gıda Bankası, Sosyal Market olarak gerçekleştirdiğimiz projemize bugün “Gönül Kapısı” ismi verdik. Her gönüle dokunmak ihtiyaç sahibine ulaşmak için burayı açıyoruz. Amacımız ihtiyaç sahibi kardeşlerimize son sistem ve belediye teknik personelimizin oluşturduğu bir yazılımla kart düzenledik. Vatandaşımıza verdiğimiz NİĞKART puan kartını verdik. Markette ürünlere puan uygulaması yaptık vatandaşımız puanıyla burada alışverişini yapabilecek.” diye konuştu.
“Gönül Kapısı”nda gıda, yiyecek, içecek, giyim ve beyaz eşya ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine sunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.