EKONOMİ - 28 Nisan 2023 Cuma 10:03

Kullanıcı deneyimine odaklanan Aras Kargo, yeni internet sitesini yayına aldı

A
A
A
Kullanıcı deneyimine odaklanan Aras Kargo, yeni internet sitesini yayına aldı

Son yıllarda dijital dönüşüm alanında önemli yatırımlar gerçekleştiren Aras Kargo, kullanıcı deneyimini odağa aldığı yeni internet sitesini açtı.

Türkiye’nin önde gelen kargo şirketlerinden biri olan Aras Kargo, kullanıcıların kargo süreçlerinde daha etkin bir deneyim yaşamasını sağlamak, dijital deneyimi iyileştirerek kullanıcıların hizmetlerine mobil kanallardan da daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla internet sitesini yeniledi. Yeni internet sitesinin tasarımında, gerçek kullanıcılarla gerçekleştirilen kullanıcı testleri sonuçlarına uygun özellik ve kullanıcı alışkanlıklarına göre yeni bir deneyim hedeflendi. Mobil cihazlarda da yüksek bir performansa sahip yeni internet sitesinde, kullanıcılar tarafından en çok kullanılan kargo takip, kurye çağır, ücret hesapla ve en yakın şube form akışlarında kullanıcı deneyimi çıktılarına göre iyileştirmeler yapıldı.

Aras Kargo internet sitesinde “Merkez Sensin”

Yeni web sitesinde kargo şirketi, “Merkez Sensin” diyerek kullanıcı deneyimini önceliklendirdi. Sıcaklık haritaları oluşturarak ortalama öne çıkan kullanıcı özelliklerini ve alışkanlıklarını belirledi. Test sonuçlarına göre belirlenen acı noktalarını ortadan kaldıracak şekilde müşteri deneyimini iyileştirdi. Kargo takip, kurye çağır, ücret hesapla ve en yakın şube gibi birçok form akışlarında kullanıcı deneyimi çıktılarına göre iyileştirmeler yapan şirket aynı zamanda müşteri beklenti ve geri bildirim süreçlerine yeni iletişim kanallarını da ekledi.

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.