YEREL HABERLER - 11 Mayıs 2017 Perşembe 09:35

Niğde Belediyesinin düzenlediği ’Girişimcilik’ kursu tamamlandı

A
A
A
Niğde Belediyesinin düzenlediği ’Girişimcilik’ kursu tamamlandı

Niğde Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle açılan girişimcilik kursu sona erdi.

Niğde Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle açılan girişimcilik kursu sona erdi.


Kursa katılan 28 kursiyer, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandı.


2 Mayıs 2017 tarihinde başlayan ve 32 saatlik eğitimden oluşan kurs 07 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapıldı. 30 kişinin katıldığı Girişimcilik Kursu’nda 28 kişi başarılı olarak belge aldı.


Girişimci adayların her zaman desteklenmesi gerektiğini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Kursumuzu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize Başarı Sertifikası veriyoruz. Vermiş olduğumuz eğitim içeriğinde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları ,iş planın hazırlanması , pazar araştırmasının yapılması , yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlendi. Eğitim sonrasında kursiyerlerimize verilen desteklerle sektöre yeni iş sahibi kazandırılmasının ekonominin ve istihdamın canlanmasına da katkı sağlayacaktır. " diye konuştu.


Sertifika alan katılımcılar, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB ’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 50 bin liraya kadar olan hibe, 100 bin liraya kadar olan faizsiz kredi desteklerinden faydalanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı. Çorum’da, 2019 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde gerçekleştirilen arazi inceleme çalışmalarında dünyanın uçabilen en ağır (5,6-18 kilogram) kuşlarından biri olan toy kuşu gözlemlenmişti. Toy kuşu, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) listesine göre soyu tükenme tehlikesi büyük olan (VU) olan kuşlar listesinde yer alıyor. Tüm dünyada sayılarının sadece 44 bin ile 57 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. 2004 yılında Türkiye’de toy popülasyonunun 764-bin 250 birey arasında olduğu tahmin ediliyorken 2016 yılında gerçekleştirilen envanter çalışmalarında 504 birey tespit edilmişti. Bu zamana kadar habitat kaybı, tarım arazilerinin açılması ve avlanma gibi çeşitli nedenlerle sayıları azalan toy kuşları bütün dünyada yok olma sınırına yaklaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından envanter ve izleme çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce Toy Kuşu (Otis tarda)’na yönelik olarak hazırlanan ve uygulamaya konulan ’Toy Tür Eylem Planı’ çerçevesinde tanımlanan faaliyetlerin uygulanması her yıl yapılıyor. Eylem planı çerçevesinde, Çorum ilinde envanter ve izleme çalışması Bölge Müdürlüğümüz Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü elemanlarının katılımı ile tarihinde gerçekleştirildi. Ülkemizde 100-500 arasında birey kaldığı tahmin edilmekte olup eylem planı kapsamında envanter ve izleme çalışmaları eş tutma, üreme, kuluçka, yavru büyütme dönemi olarak yıllar itibari ile devam edecektir” ifadelerine yer verildi.