YEREL HABERLER - 05 Ocak 2015 Pazartesi 15:59

Niğde Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayfer İmre:

A
A
A
Niğde Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayfer İmre:

Niğde Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayfer İmre, mevsimsel geçişlerde havaların birden bire soğuması dönemlerinde öksürük, hapşırık ile gelen baş gösteren üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarını bireylerin birbirlerine bulaştırma ihtimalinin çok fazla olduğuna dikkati çeken Dr. İmre, bu konuda bir takım önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayfer İmre, üst solunum yolu enfeksiyonları konusu ile ilgili olarak, “Bunlar viral hastalıklar olduğu için viral hastalıkların direkt bir tedavisi yok. Semptomatik tedavi öneriyoruz. Tedavisi olmayan bir takım hastalıkların koruyucu önlemleri vardır. Mesela aşılar. Kış döneminde geçen bir takım ağır grip hastalığına karşı da aşılar var. Her soğuk algınlığı hastalığının aşısı yok. Ama grip hastalığının aşısı var. Bunu grip aşısı yaptırarak yıllık tahmin edilen grip mikrobuna karşı hazırlanan aşıyla aşılandığımız zaman en azından ölümcül seyir eden gribe karşı bağışıklık sağlamış oluruz. Diğer soğuk algınlıklarının mikropları daha hafif seyir eder. Bunlar içinde bol sulu gıda ile besleneceğiz, üşütmemeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
İmre ayrıca, "Ağzımız, burnumuz açıkta kalırsa, oradaki direnç düşer. Mikroplar ön plana çıkar, üst solunum yolu hastalığı dediğimiz hastalıklara sebep olur. Meyve, sebze ağırlıklı beslenmeye çalışacağız. Bu dönemde bol sulu gıdalar alacağız ve dışarı çıkarken kendimizi soğuktan koruyacağız. Fazla kalabalık ortamlarda bulunmayacağız. Çünkü mikroplar birbirimize çok çabuk yayıldığı için korunmamız lazım. Böylece kış döneminde sürekli hastalıkla boğuşabiliriz ama yılda bir kez yapılan grip aşısı var. Grip aşısını mutlaka yaptırmamız lazım. Fazla bir fiyatı yok, 15 TL civarında. Bu aşı yaşlılara ve belli hastalıkları olanlara ücretsiz. Ama kalıcı bir hastalığınız yoksa grip aşısını yaptırılmasını tavsiye ederiz. En azından oluşabilecek büyük bir hastalığın önüne geçmiş olabilir” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir