YEREL HABERLER - 30 Haziran 2017 Cuma 16:02

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek göreve başladı

A
A
A
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek göreve başladı

Valiler kararnamesi ile merkeze atanan Vali Ertan Peynircioğlu’nun yerine Niğde Valisi olarak atanan Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Niğde’ye gelerek göreve başladı.

Valiler kararnamesi ile merkeze atanan Vali Ertan Peynircioğlu’nun yerine Niğde Valisi olarak atanan Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Niğde’ye gelerek göreve başladı.


Bugün Niğde’ye gelerek göreve başlayan Vali Şimşek’i Valilik önünde Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile protokol üyeleri karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Vali Şimşek makamına geçerek burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Niğde’de 1995 yılında Kaymakam adayı olarak görev yaptığını belirten Şimşek, Niğde’yi yakından tanıdığını söyledi. Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘‘Niğde halkını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 23 yıl önce Kaymakam adayı olarak görev yaptığım Niğde iline vali olarak atanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu görevi bize nasip ettiği için rabbime şükrediyorum. İnşallah Niğde’ye hayırlı işler yapmayı nasip eder. Bir gün Niğde’den ayrıldığımızda hayırla yad ediliriz. Bu vesile ile ayrıca beni bu görev layık görerek atayan başta cumhurbaşkanımıza başbakanımıza içişleri bakanımıza teşekkürü borç biliyorum. Bir başka gurur vesilemiz ise 15 Temmuz hain darbe girişiminde yapmış olduğu kahramanlıkla darbe girişimini seyrini değiştiren ülkemizin kaderini belirleyen şehidimiz Ömer Halisdemir’in ata diyarına atanmakta beni mutlu etti gururlandırdı. İnşallah ailesini en kısa zamanda ziyaret edeceğim. Bu vesile ile şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Belirttiğim gibi Niğde’ye yapancı birisi değilim. Yaklaşık 23 yıl önce 1994 yılının Temmuz ayında Niğde’ye kaymakam adayı olarak başlamıştım. Bu süre zarfında tüm ilçelerini gezdim. 15 gün Çiftlik ilçesinde kaymakam vekilliğinde bulundum. Çamardı’nın elmasını biliyorum, Ulukışla’nın kirazını biliyorum, Fertek’in suyunu içtim. Ben Niğde’ye yabancı değilim. Niğde’nin potansiyelini de biliyorum. Sadece tarım ve hayvancılıkta değil turizm de sanayi de büyük potansiyeli olan ilimiz. İnşallah bu potansiyeli harekete geçirerek Niğde’mizi hak ettiği yere getireceğiz. Bu yaparken de bir yönetim modeli ile hareket edeceğiz. Sivil toplum örgütlerimizin yerel yönetimlerimizin kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarımızın tüm kamu kuruluşlarındaki yönetici arkadaşlarımızın fikirlerini alacağız. Onlarla iş birliği yaparak Niğde’mizi bölgenin parlayan yıldızı yapacağız. Yine aynı şekilde kamu kurumlarımızın kapısı vatandaşlarımıza açıktır. Ve devlet millet kucaklaşmasını sağlayarak insanlarımızın devlet algı ve olgusunu en üst seviyeye çıkaracağız. Vekillerimize belediye başkanlarımızın üniversitelerimize il genel meclisimizin muhtarlarımızın görüşlerini alacağız. Yakın zamanlarımızda ilçelerimize ziyaretlerde bulunacağız. Tüm kamu kurumlarımızı ziyaret edeceğiz. Ona göre de kendimize yol haritası belirleyeceğiz. Görevimin Niğde halkı ve şahsın için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum Allah yar ve yardımcımız olsun.’’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.