YEREL HABERLER - 23 Nisan 2016 Cumartesi 13:15

Niğde'de 23 Nisan Düzenlenen Törenle Kutlandı

A
A
A
Niğde'de 23 Nisan Düzenlenen Törenle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Niğde’de coşkulu bir törenle kutlandı.
Program Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Kent Meydanında devam etti. Kutlamalara Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde atalarımızdan aldığımız manevi güçle önümüzdeki her engeli aşacağız ve başarıya ulaşacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada eşi ve benzeri bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ve egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gündür, diğer taraftan yarını büyükleri geleceğin garantisi çocuklarımız için bir şenliktir” diye konuştu. Konuşmanı andından halk oyunları ve öğrencilerin hazırladıkları gösterileri ilgiyle izlendi.
Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel inaktivite ile mücadele kapsamında hazırlanan, ’Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi’ kapsamında Niğde okullarında okuyan öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde 500 öğrenciye bisiklet dağıttı.
Bisiklet dağıtımının ardından tören sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir