EĞİTİM - 12 Eylül 2017 Salı 10:08

Niğde’de eğitime 84 milyonluk yatırım

A
A
A
Niğde’de eğitime 84 milyonluk yatırım

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Niğde il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise yatırımları kapsamında devam eden ve tamamlanan projeler ile toplam 84 milyon 278 bin 366 TL tutarında eğitim yatırımı yapılacağını söyledi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Niğde il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise yatırımları kapsamında devam eden ve tamamlanan projeler ile toplam 84 milyon 278 bin 366 TL tutarında eğitim yatırımı yapılacağını söyledi.


Niğde’ye toplam 280 yeni dersliğin kazandırılacağını belirten Vali Şimşek; “Niğde Merkez İmam Hatip Lisesi yeni bina ihtiyacını karşılamak üzere 32 derslik okul binası ve küçük tip spor salonu yapımı 18 Mart 2017 tarihinde başlamış olup 11.08.2018 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Proje bedeli 8 milyon 661 liradır. Yine ilkokul yatırımları kapsamında bu yıl 120 derslik ve 23 milyon 378 bin 626 lira proje bedelli 6 adet ilkokul programa alınmış olup bunlardan 5 tanesi tamamlanarak eğitim, öğretime hazır hale getirilmiştir. Merkez Mehmet Emet Aydoğan İlkokulu yapımı için ihale çalışmaları devam etmektedir. Ortaokul yatırımları kapsamında 2017 yılında 12 derslikli Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Kasabasında ortaokul yapımı devam etmektedir. 10 Ekim 2017 tarihinde tamamlanması planlanan projenin yatırım maliyeti ise 5 milyon 546 bin liradır. İmam Hatip Ortaokulları olarak ise toplam 32 derslikli iki adet okul yapımı programa alınmış olup Çiftlik İlçesine bağlı Bozköy’deki imam hatip ortaokulumuzun yapımı tamamlanarak eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir. Toplam proje maliyeti 4 milyon 192 bin 540 TL olan Bor ilçemizdeki İmam Hatip Ortaokulumuzun yapımına ise devam edilmektedir."dedi.


Halk eğitim merkezi ve Bilim Sanat Merkezi binalarının yapılacağını ifade eden Şimşek, :"Öte yandan 24 derslikli Halk Eğitim Merkezi yapımı ve yine 24 derslikli Bilim ve Sanat Merkezi yapımı projelerinin ise arsa tahsis ve proje hazırlama işlemleri devam etmekte olup her iki projenin yatırım maliyetleri toplamı 17 milyon liradır. Yine İlimiz eğitim yatırımları kapsamında Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yeni bina ve pansiyon ihtiyacını karşılamak üzere 32 derslikli okul binası, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, 4 atölye binası yapımı proje çalışması devam etmekte olup; ihale aşamasına gelmiştir. 22 milyon 500 bin lira proje bedeli ile yapılacak olan okul ve pansiyon inşaatının 2018 yılı sonunda bitirilmesi planlanmaktadır. Gelişen teknoloji ile artan ihtiyaçlara cevap verebilmek Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve teknik Anadolu lisesinin daha modern ve daha kapsamlı bir binada son teknoloji le donatılmış atölyelerde eğitim vermesini sağlamak amacıyla hazırlanan proje ilimizin gözde eğitim kurumlarından birisi olacaktır. Ayrıca, 2017 temel eğitimi ve ortaöğretim onarımları kapsamında 27 okulumuzun onarım maliyeti 4 milyon 200 bin liradır.” dedi.


Bütün bu çalışmalar çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir eğitim alabilmesi için diye sözlerini tamamlayan Vali Yılmaz Şimşek; “Ülkemiz yeni Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlerken nitelikli insan yetiştirmek için devletimiz ve hükümetimiz her türlü imkânı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Giresun Valisi Serdengeçti: “Dünyada 10 binlerce çocuk 23 Nisan’ı göremedi” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 23 Nisan’ın dünya çocukları için bir sevinç, dayanışma ve paylaşma günü olmasına rağmen dünyanın çeşitli coğrafyalarında ne yazık ki on binlerce çocuğun 23 Nisan’ı göremediğini söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da coşkuyla kutlandı. Giresun Valiliği önündeki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikler Giresun Valiliği Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine binaen Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti törende yaptığı konuşmada, “23 Nisan ülkemiz ve tüm dünya çocukları için bir sevinç, coşku, dayanışma ve paylaşma günüdür. Ancak bu yıl da dünyanın çeşitli coğrafyalarında ne yazık ki on binlerce çocuk 23 Nisan’ı göremedi. Savaşlardan, açlık ve kuraklık tehlikelerine, kötü muameleden küçük yaşta çalıştırılmaya kadar birçok sıkıntıya maruz kalmaktadırlar. Çocuklara karşı yapılan her türlü şiddetin önlenmesi ve şiddette bulananların en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. Çocuklar çocuk gibi yaşamalıdır. Çocuklarımıza karşı, geleceği karşı en kutsal, en acil ve en ertelenemez görevimiz budur” dedi. Yapılan konuşmaların ardından 23 Nisan temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül törenlerinin ardından kutlamalar folklor ve çeşitli gösterilerle sona erdi.
Konya Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri, Anıt Alanında Atatürk anıtına çelenklerin koyulması ile başladı. Mevlana Kültür Merkezinde devam eden kutlamalarda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin halk oyunu gösterilerinin ardından şiirler okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları da çeşitli sportif gösteriler gerçekleştirdi. Kutlama töreninde konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aziz milletimizin iradesinin temsili olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve mutluluk içerisinde idrak ediyoruz. Kirli emellerini hayata geçirmek adına vatanımızı dört bir yandan kuşatan emperyalist güçlere karşı milli iradeyi en kararlı bir şekilde ortaya koyan Türkiye Büyük Millet Meclisi devletimizin kuruluşunda da önemli adımlardan biridir. Ezelden beri hür yaşayan ve hür yaşayacak olan milletimiz iradesini 104 yıldır bu çatı altında tecelli ettirmektedir. Milli birliğimizin ve beraberliğimizin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Harbini yönetmiş ve zaferle neticelendirilmiş gazi bir meclistir” dedi. Kutlama programına, Konya Valisi Vahdettin Özkan, protokol üyeleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.