SAĞLIK - 01 Ağustos 2018 Çarşamba 12:49

Niğde’de hasta sevkleri en aza indirilecek

A
A
A
Niğde’de hasta sevkleri en aza indirilecek

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Başhekimi Yrd.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Bilal Günaydın, Niğde’den başka illere sevkleri önlemek için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


Günaydın, ayrıca Anjiyo merkezinin 24 saat çalışma sistemine geçtiklerini söyledi.


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Bilal Günaydın düzenlediği basın toplantısında hastane çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Günaydın, ilk 6 ayda 671 bin hastayı muayene ettiklerini 11 bin 511 tane ise ameliyat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Günaydın; “671 bin hasta muayene ettik. 11 bin 511 ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyathane nefes almadan çalışıyor Niğde için hasta sayısı çok yüksek Niğde oranında. Hizmeti veren yaklaşık 1600 personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Sorunları çözüyoruz


Hastanede vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için sorun yaşanan bölgelerde tespitler yapıldığını ve tek tek çözüme kavuşturduklarını aktaran Günaydın, “Göz polikliniği önünde uzun kuyruklar oluşuyordu. Bunun nedeni ölçüm cihazı eksiğimiz vardı ve hayırsever vatandaşımız tarafından bir cihaz bağışında bulundu ve bir nebze olsun sorunu ortadan kaldırdık. Anjiyo Merkezimizde 24 saat sistemine geçtik. Hastamız acil servise kalp krizi tanısıyla geldiğinde 10 dakika içerisinde anjiyo yapıyoruz. Öte yandan Hastanemizde güvenlik fileleri çekti. AVM’lerde ve başka hastanelerde kazalar olduğu için tedbir amaçlı böyle bir çalışma yaptık. Hastanemizde çamaşırhane yoktu. Hizmeti alımı şekliyle dışarıda yaptırıyorduk ve yeni çamaşırhane oluşturduk ve sistem devreye girdi. Hastane olarak maliyeti düşürmüş olduk. Yine oksijen kazanı kazandırdık. Dışarıdan yüksek maliyetlerle tüp alımı yapıyorduk ve içerisinde gaz maliyetliydi. Yeni kurulan oksijen tankıyla bu tankla beraber maliyeti düşürdük. Acil serviste ayaktan gelen hastaların tedavilerinde enjeksiyon yoğunluğu yaşanıyordu. Nöbetçi memur odası vardı orayı da düzenleyerek alanı genişletmiş olduk. Bu sebeple yoğunluğu azalttık geceleri de 2 arkadaşımız nöbet tutarak sorunu giderdik”diye konuştu.


Sevkleri en aza indireceğiz


Bazı ameliyatlar için il dışı sevklerin olduğu ve bununla ilgili eksik olan cihazları temin edip sevkleri azaltacaklarını ifade eden Günaydın açıklamasına şu şekilde devam etti; “Hastanemizden sevkleri azaltmak için bazı ameliyatlar için gerekli cihazlara ve üniteler eksik. Bununla ilgili Kulak Burun Boğaz polikliniğimizde işitme cihazı eksiğimiz var ve hayırsever vatandaşlarımız destek verecek. Yine Üroloji bölümünde böbrek taşı ameliyatlarıyla ilgili eksiklerimiz var bunları tamamlayacağız. Ergoterapi bölümü açacağız. Çağımızın hastalığı otizm oldu. Otizmli ve serablal palsi hastası çocuklarımız için bir oda kurmayı planlıyoruz. Ergoterapist arkadaşımız başladı hastaneye Hastanemizin çocuk bölümünde bir çocuklara oyun oynatıp gelişimlerine katkı sağlamayı planlıyoruz. Hastane çevresiyle ilgili peyzaj ve otoparklarla ilgili çalışma yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ekipler Korhan Berzeg’e ait yeni bulguların peşine düştü Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde dere yatağında bulunan kimlik, kemik ve elbise parçalarının kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilirken, bölgede yeniden detaylı arama çalışmaları başlatıldı. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den (83) bir daha haber alınamamıştı. Armutlu’ya komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi’nde konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Muhtar Ahmet Gülay’ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün ise kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg’e ait farklı bulgular aranıyor. Diğer yandan, Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’in Türkiye’ye dönmek üzere bu sabah yola çıktığı öğrenildi.