YEREL HABERLER - 28 Haziran 2017 Çarşamba 13:25

Niğde’de Ramazan Bereketli Geçti

A
A
A
Niğde’de Ramazan Bereketli Geçti

Niğde Belediyesi Ramazan ayı boyunca şehrin farklı mahallelerinde kurduğu iftar sofraları sayesinde mahalle sakinlerinin bir arada olmasını sağladı, kalabalık sofralarda Ramazan ayının coşkuyla geçmesine vesile oldu.

Niğde Belediyesi Ramazan ayı boyunca şehrin farklı mahallelerinde kurduğu iftar sofraları sayesinde mahalle sakinlerinin bir arada olmasını sağladı, kalabalık sofralarda Ramazan ayının coşkuyla geçmesine vesile oldu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da 12 farklı mahallede kurulan iftar sofralarının hepsine katılarak Niğdeli hemşehrileriyle bir araya geldi. Niğde Belediyesi’nin kurduğu iftar sofraları sayesinde Niğdeliler ‘’ Nerde o eski Ramazan’lar’’ demedi.


Niğde Belediyesi’nin mahallelerdeki komşuluk ilişkilerini güçlendirmek, farklı ekonomik düzeye sahip insanları bir araya getirmek için düzenlediği iftar programları tamamlandı. İlki Fatih Sultan Mehmet Camii’nin açılışıyla gerçekleştirilen mahalle iftarları sırasıyla Paşa Camii önü, Niğde Evleri, İlhanlı Mahallesi, Belediye Önü, İnönü Mahallesi, Özbelde, Dere Mahallesi, Nar Mahallesi, Perşembe Pazarı ve son olarak Şahinali Mahallesi’nde gerçekleştirildi.


Akdoğan Mahalle İftarlarının Hepsine Katıldı


Eski bir gelenek olarak Niğde’de yaşatılan ve 12 farklı noktada kurulan mahalle iftarlarına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da katılarak vatandaşlarla aynı sofrayı paylaştı. İftar sofrasındaki masaları gezerek iftar açmak için bekleyen vatandaşlarla tek tek ilgilenen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan mahalle sakinlerinin ve çocukların ilgisiyle karşılandı. İftar yemeğine katılan hemşehrileriyle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Akdoğan zaman zaman vatandaşın yanına oturarak sohbet etti.


Vatandaşın Yoğun İlgisi


Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği iftar programlarında 7’den 70’e herkes Ramazan ayının maneviyatını Niğde Belediyesi sayesinde yaşadı. Kimi zaman 3 bin, kimi zaman 5 bin, kimi zaman da 10 bini aşkın Niğdeliyi aynı sofrada buluşturan Niğde Belediyesi’nin kurduğu iftar sofralarının her birine vatandaş yoğun katılım sağladı. Mahallelerde kurulan gönül sofralarında vatandaşlar, okunan ilahiler eşliğinde ezanın okunmasını bekledi. Ezanın okunmasıyla birlikte binlerce Niğdeli aynı anda oruç açmanın manevi hazzını yaşadı.


İkram Çeşmesi


Niğde Belediyesi’nin mahallelerde kurduğu iftar sofralarında, iftardan sonra ikram çeşmesiyle ağızlar tatlandı. Her mahalle iftarında konuşlandırılan gezici ikram çeşmesinden akan şerbet ile serinleyen vatandaşlar bu hizmetten dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti.


Çocuklara Pamuk Şeker


Niğde Belediyesi tarafından; çocuklara Ramazan geleneğini aşılamak, çocuklarda Ramazan’a dair güzel anılar oluşturmak adına her iftarda binlerce çocuğa pamuk şeker dağıtıldı. Aileleriyle birlikte iftar sofrasına gelen çocuklar pamuk şeker yiyecek olmanın verdiği heyecan ve telaşla standın olduğu yerde uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman pamuk şekerleri çocuklara kendisi veren Başkan Akdoğan’a çocukların da ilgisi yoğun oldu.


Mutlu Bir Sonla Mahalle İftarlarımızı Tamamladık


Her mahalle iftarında ortalama 3 bin kişiyle bir araya gelindiğini söyleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan mahalle iftarları boyunca 40 bin kişiyle iftar yaptıklarını vurguladı. Akdoğan, ‘’ Bu sene 12 ayrı mahallemizde iftar yaptık. Halkımızın katılımı da son derece yüksekti. Mutlu bir sonla bu yılki mahalle iftarlarımızı tamamladık. Her zaman olduğu gibi bu sene de Niğdeli hemşehrilerimizle beraber Ramazan ayını ruhuna uygun bir şekilde idrak ettik. İnşallah seneye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Cenab’ı Hak nice Ramazan’lara hep birlikte erişmeyi nasip etsin’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Osmaneli’nde 23 Nisan coşkuyla kutlandı Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Osmaneli’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İlçedeki tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş tarafından Osmaneli Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ilçe stadyumunda devam etti. Buradaki kutlamalara, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Bekir Torun, Cumhuriyet Savcısı İsmail Küçükdağ, Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Güzel, Emniyet Müdür vekili Selçuk Karakaş Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti başkanları, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Osmaneli İlkokul Müdürü Şenol Altıntaş, "Bugün burada 104’üncü yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün dünya çocuklarına kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza armağan eden başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz" dedi. Programda ayrıca günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Çocuk oyunlarının oynandığı ve tekvando gösterilerinin ardından dereceye giren öğrencilere Kaymakam Yüksel Ünal ve protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ilçede bütün okullarda coşkuyla kutlandı.
Konya Meke Gölü havaların ısınmasıyla yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü, havaların ısınmasıyla karavanla geziye çıkan yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla karavan ile Türkiye’ye gelen turistler, Karapınar’da doğal güzellikleri geziyor, Meke Gölü’nde kamp yapıyor. Meke Gölü yeraltı sularının çekilmesi ve kuraklık gibi sebeplerden dolayı kurudu. Buna rağmen kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Meke Gölü, ilkbahar mevsiminde de karavanları ile seyahat eden yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Karavanları ile Yunanistan’dan yola çıkan ve Türkiye’de birçok yeri gezdikten sonra Karapınar’a ulaşan İsviçreli çiftler Philippe ve Petra Müller ile Sabine ve Reto Huber, Avusturyalı Walter Frashing ve eşi Sandra, Meke Gölü’nde mola verdi. Yürüyüş yapıp, gün batımını ve gün doğumunu izleyen turistler burada kamp yaptı. İsviçreli Philippe Müller, 4 hafta önce Yunanistan’dan gelerek Türkiye’de seyahate başladıklarını ifade ederek, "Karapınar’ı ve özellikle Meke Gölü’nü çok sevdik. Türk yemeklerini ve insanların bizlere karsı olan tutumları çok güzeldi. Bir sonraki durağımız Kapadokya olacak. Dünyada su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı var. Su kaynaklarının çok fazla kullanılması ve küresel ısınmanın olumsuz etkileri tüm dünyada görülüyor. Meke Gölü’nün susuz hali bile etkileyici” dedi. Avusturalı Walter Frashing, Meke Gölü’nde su olduğu zamanın fotoğraflarını gördüklerini ve çok etkilendiklerini kaydederek, ”Gölün bu hali çok üzücü. İklim değişikliği burayı da kötü etkilemiş. Su dolu fotoğrafları çok güzeldi. Bu haline insan üzülüyor. Bizler de harika manzaranın tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çektik” şeklinde konuştu.