ASAYİŞ - 18 Haziran 2018 Pazartesi 19:20

Niğde’de sel

A
A
A
Niğde’de sel

Niğde’nin Çamardı ilçesi Bademdere köyünde sağanak yağmurun ardından meydana gelen selde ev ve iş yerlerini su bastı, parke taşları yerinden söküldü.

Niğde’nin Çamardı ilçesi Bademdere köyünde sağanak yağmurun ardından meydana gelen selde ev ve iş yerlerini su bastı, parke taşları yerinden söküldü.


İlçede öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmurun ardından oluşan selde bazı mahallelerde ev ve iş yerlerini su basarken, parke taşları yerinden söküldü, çöp konteynerleri sürüklendi. Baz araçlar ise yolda mahsur kaldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve belediye ekipleri köyde çalışma başlattı.


Geçtiğimiz gün de Çamardı ilçe merkezinde de sağanak yağıştan dolayı sel meydana gelmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Ulupınar’ın mahalle toplantısı mitinge dönüştü AK Parti Devrek Belediye Başkanı Adayı Özcan Ulupınar, Marazlar mevkiindeki Uğur Mumcu Parkı’nda mahalle sakinleriyle buluştu. Buluşma sonrasında Ulupınar vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Ulupınar; "Kıymetli mahalle sakinleri, çığ gibi büyüyoruz, çünkü Devrek hizmete susamış. 2002’den bu yana bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizdeki sevgi ve heyecan böyle olduğu sürece bizdeki hizmet aşkı artarak devam edecektir. Bundan sonra da inşallah beraber güzel işler başaracağız” dedi. Ulupınar sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut başkan ne şehri imar edebilmiş ne de gönüllere girebilmiş. Allah kimseyi onun durumuna düşürmesin. Tıpkı 2004’teki gibi problemli bir belediye devralıyoruz. Sayın başkan 160 milyonluk bu ilçeye ne kazandırdın bana cevap ver. Değerli kardeşlerim seyir terası kapalı, çökme riski var. 13 vaatte bulundu, 11 tanesini gerçekleştirmemiş. Çok güzel projelerle geliyoruz; 3 etap TOKİ yapacağız. Hamam yapacağız, otopark sorunumuz var, otopark yapacağız. Şehrin altyapısını yenileyeceğiz. Şehrin trafik sorununu çözeceğiz. Özellikle kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursları açacağız. Bölgemizin suyunu değerlendirip şişeleme tesisi kuracağız ve böylelikle istihdam imkânı oluşturacağız. Devrek Belediyesi öncülüğünde, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre mirası bırakmak adına büyük öneme sahip geri dönüşüm kültürünün kent genelinde yaygınlaşması amacıyla ’’Geri Dönüşüm Seferberliği’’ projesi başlatıyoruz ve geri dönüşüm tesisi kuruyoruz. Devrek’i önce temizleyeceğiz, sonra düzenleyeceğiz sonra da güzelleştireceğiz. Memlekete borcumuz var, bu borcumuzu hizmet ederek ödeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.
Diyarbakır Diyarbakır’da Kütüphane Haftası etkinliğine yoğun ilgi Diyarbakır’da, her yıl 25-31 Mart arasında düzenlenen Kütüphane Haftası’nın bu yıl 60’ıncısı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinliklerle yapıldı. Merkez Kayapınar ilçesindeki Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, kamu kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Burada konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy öncülüğünde Cumhuriyet’in 100. yılında 100 yeni kütüphane hedefine ulaştıklarını söyledi. Basılı kitaplardan, elektronik kitaplara, CD-DVD formatında hazırlanmış görsel ve işitsel materyallerden, elektronik veri tabanları gibi basılı olmayan kaynaklara kadar elde edilen bilgilerin çeşitliliği nedeniyle bilginin ulaştırılmasında, Halk Kütüphanelerine önemli görevler düştüğünü ifade ede Genç, “Kütüphanelerimiz, öğrencilerin, araştırmacıların ve bilgiye gereksinim duyan her yaştan bireylerin okuma kültürünü geliştirmelerine herhangi bir maddi külfet gerektirmeden yardımcı olacaktır. Kitaplar, dergiler, gazeteler, elektronik kaynaklar ve diğer materyallerle donatılmış olan kütüphaneler bilgiye erişim konusunda topluma büyük kaynak sağlamaktadır Bu çerçevede, 15 halk kütüphanemiz mevcuttur. Kütüphanelerimiz mevcut üye sayısı 106 bin 541 kişi olup, anılan kütüphanelerde 210 bin 861 kitap bulunmaktadır. Ayrıca 5 bin adet basılı yayın ile gezici kütüphanemiz ile 18 farklı durakta hizmet vermektedir” dedi. Genç, “Eskiden ayak üstü kitap ödünç alınıp verilen yerler olan kütüphaneler; kültürel programları, okuma etkinlikleri ve rahat koltuklarıyla farklı işlevler yüklenmeye başlandığı artık günümüz koşullarında bilinen bir gerçektir. Bunun en somut örneklerinden biride de ilimize kazandırılan Türkiye’nin en büyük bebek ve çocuk kütüphanesi olan Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesidir. 28 Nisan 2023 de hizmete açtığımız kütüphanemiz; Bebek, çocuk ve gençlere özel bölümleri, oyun alanları, etkinlik salonları, atölyeleri ve bilişim salonu ile okuyucularımıza yeni nesil bir kütüphane deneyimi sunmaktadır” ifadelerinde bulundu. Öte yandan Bakanlığın bu yılki hedefinin Türkiye Yüzyılında Yapay Zeka Temelli 100 Akıllı Kütüphaneyi ülkeye kazandırmak olacağını belirten Genç, şunları kaydetti: “Kütüphanelerimiz akıllı otomasyon sistemleri, E-kitap, sesli kitap ve video kitap platformları, dijital kütüphaneler, dijital kitap ve süreli yayın veri tabanları, akıllı rezervasyon sistemleri uzaktan doküman sağlama sistemleri gibi birçok yenilikçi özelliği de içinde barındıracak olup, müdürlüğümüz uhdesinde olan kütüphanelerimize de bu özellikleri kazandırmak müdürlüğümüz hedefleri arasındadır.”