ASAYİŞ - 18 Haziran 2018 Pazartesi 13:01

Niğde’de trafik kazası: 1 yaralı

A
A
A
Niğde’de trafik kazası: 1 yaralı

Niğde’de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Niğde’de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.


Kaza, Eski Niğde-Kayseri yolunda A.A. yönetimindeki 51 HP 049 plakalı hafif ticari araçla ile H.K. yönetimindeki 16 HBU 16 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada yaralanan H.K., ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Diğer sürücü A.A., otomobilin hava yastığının açılması sonucu kazadan yara almadan kurtuldu.


Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu Nilüfer Belediyesi’nin, özellikle kırsaldaki kadınları kitapla tanıştırmak amacıyla düzenlediği Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın etkinliğine konuk olan yazar Fatma Burçak, önce “Tahtaboşa Gelen Kuşlar” kitabının ortaya çıkış hikayesini anlattı ardından da “Ah Zeliş” isimli öyküsünü kadınlarla birlikte okuyarak öykü üzerine sohbet ettiler. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın Buluşmaları’nın 36’ncısı kırsaldaki kadınların yoğun katılımıyla Çatalağıl Kadın Dayanışma Derneği’nde gerçekleşti. Etkinliğin bu seferki konuğu yazar Fatma Burçak oldu. Buluşmaya, “Tahtaboşa Gelen Kuşlar” isimli kitabıyla katılan Fatma Burçak, önce 19 hikayenin yer aldığı kitabının ortaya çıkış hikayesini anlattı. Bir gün anneannesinin İstanbul’da geçen bir hikayesinde “Tahtaboş”tan bahsettiğini belirten Burçak, “Kelimenin anlamını bilemedim. ‘Tahtaboş nedir bilmiyor musun? Evlerin balkonu değil ama çamaşır asılan boşlukları var. Orası’ dedi. Kelimelerin benim için kulağa gelen fonetiği önemli. İngilizce’de de kulağıma güzel gelen kelimeler var. Anlamı hiç önemli değil. Tahtaboş da öyle bir kelime. Derken tahtaboşun içinde geçenler ilgimi çekmeye başladı. Tahtaboş ile ilgili olan eski evleri görmeye başladım. Daha sonra tahtaboş ile ilgili bir öykü çıktı. Sonunda kitabı yayınlamaya karar verdiğimde anneannemi anmak, İstanbul’un yok olan tahtaboşlarını onurlandırmak adına kitaba Tahtaboşa Gelen Kuşlar ismini verdim. İçinde yeni, eski öyküler var. Farklı zamanlarda yazılmış kadın öyküleri bulunuyor. Çeşitli kadınlık hallerini barındırıyor. Genç bir kızın, olgun bir kadının hikayesi var” dedi. Daha sonra öykülerinden “Ah Zeliş”i kadınlarla birlikte okuyan Burçak, kitabı ve okuma üzerine sohbet etti. Okumanın insana önemli katkılarının olduğunu belirten Burçak, “Hayatımızı bize anlatabilecek; edebiyatın, kitapların içinde yer almak önemli. Kendimizi fark etmemizi sağlıyor” diye konuştu. Okuyarak kadının özgürleşeceğini de ifade eden Burçak, “Kadının ne istediğini bilmesi, kendi için bir şeyler yapması, günün en azından bir saatini kendine ayırması değerli. Kendinizi iyi hissetmek ve çocuklarınıza örnek olmak için bu çok önemli” dedi. Nilüfer’de bulunan Gölyazı ve Misi’deki Yazıevleri’ne daha önce geldiğini söyleyen Burçak, çocuk romanını da burada yazdığını dile getirdi. Nilüfer’de olmaktan mutlu olduğunu belirten Burçak, “Bursa, bana çok iyi geliyor. Daveti alınca çok mutlu oldum. Sizlerle karşılaşmak, sohbet edebilmek, farklı hikayeler dinleyebilmek çok kıymetli. Enerjiniz çok güzel geçti. Umarım benim enerjim de size geçmiştir. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.
İstanbul Renault’dan yeni Kangoo ailesi Türkiye’de Yeni Renault Kangoo ürün ailesi, Türkiye’deki ilk temsilcileri olan Yeni Kangoo E-Tech yüzde 100 Elektrikli ve yeni Kangoo Van ile satışa sunuluyor. Kendi sınıfında özel bir tasarıma sahip olan Renault Kangoo, E-Tech versiyonu ile elektrikli hale geliyor. Sahip olduğu 90 kW (120 hp) elektromotor ve 45 kWh batarya, Yeni Renault Kangoo E-Tech yüzde 100 Elektrikli’ye 285 km menzil (WLTP) sağlıyor. Yeni Renault Kangoo Van, 115 beygirlik 1.5 Blue dCi motoru, sahip olduğu geniş saklama alanı ve yenilenmiş versiyonuyla profesyonel bir deneyim sunuyor. Kangoo modelinin Combi versiyonu Kangoo Multix ise sahip olduğu binek araç özellikleri, konforu, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile 2. çeyreğin sonunda kullanıcıları ile buluşacak. MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “2024 yılı MAİS için binek otomobil segmentinde elde ettiğimiz başarıları hafif ticari araç segmentinde de elde etmeyi hedeflediğimiz bir yıl. Hafif ticari araç sınıfında yeni bir sayfa açıyoruz. Artık hafif ticari araçları binek modellerden ayrı olarak ele alıyor ve ayrı bir stratejiyle yönetiyoruz. Bu stratejimize paralel olarak, OYAK vizyonu ve desteği ile Türkiye’de başlattığımız elektrifikasyon devrimiyle Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Renault Kangoo Van 18 Nisan tarihinde bizlerle buluşuyor. Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, Kangoo modelimizin uzun yıllara dayanan tecrübesini elektrifikasyon teknolojisi ile buluşturduğumuz ve modernize ettiğimiz yepyeni bir otomobil. Geniş aileler ve iş profesyonelleri için özellikle şehir içinde ekonomik ve konforlu bir yolculuğu mümkün hale getiren özelliklerle donatıldı. Yeni Kangoo Van ise geliştirilmiş özellikleriyle hafif ticari araç segmentini bambaşka bir boyuta taşıyor” dedi. Yeni Renault Kangoo Van, L2 Equilibre versiyonuyla 915 bin TL’den başlayan fiyatı ve 200 bin TL, 12 Ay, yüzde 2,99 faizli kredi kampanyasıyla; Yeni Renault Kangoo E-Tech yüzde 100 Elektrikli Iconic ise lansmana özel 1 milyon 675 bin TL’den başlayan fiyatıyla 18 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.
Manisa Başkan Akın, sınıf başkanı Ege’nin seçim vaadini yerine getirdi Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Kamil Semizler İlkokulu öğrencisi Ege’nin sınıf başkanlığı seçiminde “Seçilirsem belediye başkanımızı sınıfımıza getireceğim” vaadini yerine getirdi. Turgutlu Kamil Semizler İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Ege Başbostancı’nın sınıf başkanlığı seçimleri öncesinde sınıf başkanlığını kazanmak için arkadaşlarına “Seçilirsem Belediye Başkanımız Çetin Akın’ı sınıfımıza getireceğim” vaadinde bulundu. Başkanlık seçimini kazanan Ege’nin verdiği söz gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, sınıf başkanı olan Ege’yi, sınıf arkadaşlarını ve öğretmenini tebrik etmek için ziyarette bulundu. Başkan Akın, ayrıca öğrencilerin taleplerini ve isteklerini diledi. Başkan Çetin Akın, ziyareti sonunda öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Akın’ın ziyareti hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Hem Ege hem ben sözümüzü tuttuk. Sınıf başkanı seçilen ve en büyük vaadi; ’Başkan Çetin Akın’ı sınıfa getireceğim’ diyen Kamil Semizler İlkokulu 3/A sınıf öğrencisi Ege Başbostancı, sınıf arkadaşlarını ve sınıf öğretmenimizi ziyaret ettik. Taleplerini ve isteklerini can kulağıyla dinledik. Çocuklarımızın neşesi ve enerjisi günümüzü güzelleştirdi. Siz hep gülün çocuklar” dedi.