YEREL HABERLER - 17 Mart 2015 Salı 15:41

Vali Kılıç Üreticilere Elma Fidanı Dağıttı

A
A
A
Vali Kılıç Üreticilere Elma Fidanı Dağıttı

Niğde İl Özel İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü ve Niğde’de bulunan belediye başkanlıkları Niğdeli üreticilere aşamalı olarak 400 Bin fidan dağıtıyor.
Geçtiğimiz yıl 26 bin fidan dağıtılırken bu yıl ise 263 bin meyve fidanı dağıtımı yapılacak. Niğde’de başlatılan fidan dağıtım projesi kapsamında fidan dağıtan Vali Kılıç dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, “Bu topraklar dünyanın en kıymetli toprakları. Bu topraklar üzerinde tarih boyuncu kim yaşadıysa zengin olmuş, bize de müreffeh olmuştur. Bize bu coğrafyayı emanet eden şehitlerimize olan vefa borcumuz var. Bize de bir sonraki nesillere iyi bir vatan torağı bırakma borcumuzdur” dedi.
Kılıç konuşmasının devamında, “250 bin civarında olan tarım dışı arazimizi ağaç dikilmeye müsait. 150 bin hektarının hiç değilse 5 bin hektarına 5 milyon fidan dikmekle ilgili geniş bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmalarda kurumlarımız var, Orman Teşkilatımız, İl Özel İdaremiz, Tarım İl Müdürlüğümüz, Belediyelerimiz, muhtarlarımız var. Çeşitli arazilerde 50 milyon fidan dikmeyi hedeflerimize koyduk. Bunun içinde gece gündüz topyekun çalışıyoruz. Bu çalışmanın bir modülü de şudur ki; 400 bin meyve fidanı dağıtacağız. Geçen sene çiftçimiz bizden 26 bin fidan talep etmişti, geçen yıl 26 bin fidan dağıtmıştık ama bu sene çiftçimiz bizden 400 bin meyve fidan talebi var ve tamamını karşılayacağız. Cumartesiden itibaren elma fidanlarımızı dağıtmaya başladık. Bu yıl inşallah 263 bin adet elma fidanı dağıtılacaktır. Diğer aşamalarda ise üzüm fidesi, kiraz fidesi ve kiraz fidesi de dağıtılacaktır” dedi.
Konuşmalar sonrası ağaç dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir