YEREL HABERLER - 25 Haziran 2015 Perşembe 14:49

Yeni Adliye Binasının Temeli Ramazan Bayramından Sonra Atılıyor

A
A
A
Yeni Adliye Binasının Temeli Ramazan Bayramından Sonra Atılıyor

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, yeni yapılacak adliye binasının ihale sürecinin tamamlandığını, Ramazan Bayramı sonunda temel atılacağını söyledi.
Adalet Bakanlığınca 23 Haziran tarihi itibariyle ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandığı kaydeden Tekne, Faik Şahenk Bulvarı, Eski Terminal mevkiinde yaklaşık 16 dekar arazi üzerinde kurulacak yeni adliye binasının yapılacağı arsanın yer teslimi aşamasında olduğunu ve üzerinde küçük değişiklikler yaparak inşaat firmasına teslim edeceklerini belirtti.
Tekne "Dün itibari ile ihaleyi kazanan Ankara merkezli inşaat şirketimiz bizi ziyarete geldiler. Ramazan bayramından sonra temel atmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki bir haftalık süreçte inşaat şirketi arazi üzerinde şantiyesini kuracak. Yapılan ihale de inşaat süremiz 700 gün olarak ön görülüyor. Niğde’mizdeki hava ve iklim şartları göz önüne alındığında yaklaşık 3 ay gibi inşaatsız ya da inşaat yapılamayacak bir süreç var onun dışında Adalet Bakanlığı’nın ödenek problemi bulunmamaktadır. İnşaat süresini kısaltmak ya da zamanında bitirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Niğde’ye yakışır, adli hizmetlerin çok sağlıklı yürütüleceği bir adliyeye kavuşacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir