YEREL HABERLER - 15 Şubat 2015 Pazar 17:53

Ziraat Odası Başkanlığına Yeniden Veli Kenar Seçildi

A
A
A
Ziraat Odası Başkanlığına Yeniden Veli Kenar Seçildi

Ziraat Odası olağan genel kurulunda gerçekleştirilen 4 adayın yarıştığı başkanlık seçiminde çiftçiler mevcut Başkan Veli Kenar’la yola devam kararı aldı.
28 Aralık Pazar günü delege seçiminin ardından dün olağan genel kurula giden Ziraat Odası’nda başkanlık seçimi için delegeler sandığa gitti. 5 adayın yarıştığı seçim öncesi adaylardan Bayram Ali Özdemir’in çekilmesi üzerine 4 adayla seçime gidildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, divan başkan ve üyelerinin seçiminin ardından faaliyet raporu okundu.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Kılıç ile belde belediye başkanları ve çiftçilerin katıldığı kurulda açılış konuşmasını Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar yaptı.
Kenar yaptığı konuşmasında Niğde’nin tarımındaki gelişmelere değinerek, “ Göreve geldiğimiz günden itibaren tarımın ve çiftçilerimizin karşılaştığı sorunların çözümü için mevcut imkanları kullanarak her türlü çabayı gösterdik. Niğde’de on binlerce kişinin ekmek yediği ve ilimize milyonlarca lira ekonomik katkı sağlayan tarım sektörünün modernleşmesi, yeni teknolojilere ayak uydurması için gereken çalışmaları yapmaya özen gösterdik. Bundan sonraki dönemde de yarım kalan projelerimizin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için tüm gayretimizi sarf edeceğiz.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından sandık başına giden 98 delegeden 40’ı tercihini mevcut Başkan Veli Kenar’dan yana kullanırken en yakın rakibi Teyfik Özbek 32 oy aldı. Diğer adaylardan Ali Cengiz Demiray 23 oy alırken Yaşar Uyar ise yalnız 2 oy alabildi. 1 oy ise iptal edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir