YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 13:22

ELEKTRİK KESİNTİLERİ EĞİTİMİ AKSATIYOR

A
A
A
ELEKTRİK KESİNTİLERİ EĞİTİMİ AKSATIYOR

Dalaman‘da sık sık yaşanan elektrikler kesintileri yüzünden hayat olumsuz etkileniyor. Bölgede bir çok işletmeci kesintiler nedeni ile elektronik eşyalarının zarar gördüğünü belirtirken, bölgede eğitim veren okullarda da bu durumdan olumsuz etkileniyor.
Pekçok okulda ısınma sistemleri klimaya döndüğü, eğitimin de bilgisayar ve sinevizyonla yapıldığı için okullarda eğitim gören öğrenciler, bazı ders ve programlarda kesintiler nedeniyle aksaklık yaşıyor.
Dalaman Atakent İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Teyfik Kaya konu hakkında yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda bulunduğumuz bölgede sık sık elektrik kesintileri meydana geldiği için okulumuzda olumsuzluklar yaşanıyor. Geçtiğimiz olduğumuz hafta içerisinde bu kesintiler uzun süreli olmaya başladı. Okulumuzun birçok sınıfı klimalarla ısınıyor, kesintiler uzun süreli olduğundan çocuklarımız soğukta ders çalışamaz hale geliyorlar. Şimdi eğitimin birçok kısmı görsel olduğundan ne bilgisayarlar, ne de sinevizyon cihazları çalışamıyor, sık sık oluşan kesintiler yüzünde de elektronik cihazlarımız zarar görüyor. Konuyu AYDEM yetkililerine bildirdik ama bir çözüm sunmadılar” dedi.
Kesintilerin habersiz yapıldığını da belirten Teyfik Kaya, “En azında bilgi verilerek yapılsa önceden programa alınan bazı toplantı saatlerimizi ve günlerini değiştiririz. Geçen gün çocuklarımız sağlık konusunda, sağlık ekipleri sinevizyon eşliği ile bilgilendireceklerdi ama kesinti nedeniyle bu program iptal edildi. Belirli saatlerde ve havaların soğuk olduğu günlerde elektriğe yüklenme daha fazla olduğundan, yükü kaldıramayan hatlar yüzünden kesintiler daha fazla oluyor. Bizim AYDEM’den isteğimiz bölgedeki trafo sistemini güçlendirmesi ama defalarca yaptığımız başvurular dikkate alınmadı” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir