YEREL HABERLER - 21 Mart 2017 Salı 16:16

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı:

A
A
A
AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı:

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Ordu’nun Fatsa ilçesinde basın mensupları ile bir araya gelerek gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Ordu’nun Fatsa ilçesinde basın mensupları ile bir araya gelerek gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleşen basın toplantısında Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve basın mensupları hazır bulundular.


İlk olarak Fatsa Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Ergün Taşcı, “Ordu Çevre Yolu’nun birinci etabının açılma çalışmaları yaklaşırken, ikinci etabı ile ilgili ihale süreci devam ediyor. Fatsa Çevre Yolu’nun güzergahı ile ilgili çalışmalar yaptık ve güzergahı belirledik. Proje ihalesi için bu ayın sonu itibarıyla teklifleri değerlendireceğiz. İhaleyi alan firma hemen yol çalışmalarına başlayacaktır. Nisan ayında projeyi alacak firma belli olacaktır. Hedefimiz 1 yıl içerisinde projesinin tamamlanması ve inşallah Meclis’te bulunduğumuz bu dönem içerisinde yatırım programına alınarak çevre yolunu 2019 yılına kadar başlatmak istiyoruz” dedi.


Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etap kısmı ile ilgili kamulaştırma çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Taşçı, “Fatsa Belediyemiz ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimi üzerine düşen sorumluluğu alarak çalışmalara başladılar. Bu çalışmalarını bilim sanayi bakanlığımızla birlikte yürütmeye çalışıyorlar. En kısa zamanda kamulaştırma çalışmaları biter ve istihdama bölgemiz açılır. Şu anda 3 bin 500 kişi çalışıyor. Talep anlamında OSB’miz arzu edilen bir bölgede. Deniz, kara ve hava ulaşımlı ile birlikte burada birçok organize sanayisi bölgeleri açarız. Bölgemiz için bu durum çok önemlidir ve alternatifi çok olan bir bölge değiliz. Hedefimiz istihdam sayısını yükseltmektir” diye konuştu.


Fındığın bölgenin en önemli geçim kaynağı olduğunu dile getiren Taşçı, "Fatsa ve Ordu bölgemizin ekonomisi fındığa bağlıdır. Fındıkla ilgili hükümetimizin tüm desteği devam ediyor ve edecek. Fındığın üretiminden, ihracatına kadar tüm süreçlere ilişkin yakından takip ediyoruz. Fındık üreticilerimizin mağdur olmaması noktasında sezonda ve daha sonra ki sezonlar olmak üzere reel bir zeminde fındığın artık fiyatının konuşulduğu değil, fındığın üretimden çeşitli ürünlerinin yapılmasına, bu kıymetli ürünün yurt dışında daha fazla döviz getirecek şekilde ihracatın yapılmasına ilişkin konuları itinayla değerlendiriyoruz. Fındık sezonu öncesi fiyatların makul seviyelerde yerini bulma noktasında herkes üzerine düşeni yapacaktır. Bizler bu konunun hükümet nezdinde takipçisiyiz” şeklinde konuştu.


Suriyelilere Türkiye’den başka hiçbir ülkenin kapı açmayacağını söyleyen Taşçı, “Bu insanların yaşamalarını sağlamak zorundayız. Ülkemiz böyle bir misyona sahiptir. Arzumuz buradaki Suriyeli kardeşlerimizin kendi yurtları ile ilgili sorunları çözülür de herkes kendi ülkesinde ve vatanında huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşar. Burada yaşayan vatandaşlarımızın da başka bir ülkede yaşan vatandaşların mevzuat gereği ne tür imkanı varsa onlarda bu haklardan yararlanabilirler. Suriyeli vatandaşlarda Türk vatandaşı olabilirler” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Depremzede çocuklar uçurtma şenliği ile çifte bayram yaşadı Kilis’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü nedeniyle Kilis Valiliği tarafından sınır manzarası olan Resul Osman Mesire alanında uçurtma şenliği düzenlendi. Kilis Valiliği koordinesinde ‘Uçurtma Şenliği’ yoğun katılımla gerçekleştirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte Kilisli depremzede çocuklar adeta çifte bayram heyecanı yaşadı. Yüzlerce çocuğun olduğu etkinlikte, çocuklar ile birlikte aile büyükleri de doyasıya eğlendi. Etkinliğe Kilis Valisi Tahir Şahin katılarak çocukların sevincine ortak oldu. Uçurtma şenliğine yoğun katılım olduğunu söyleyen Kilis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kadir Söylemez, ‘‘Atamızın çocuklara tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan için Kilis Valiliğinin düzenlediği uçurtma şenliğine geldik. Çocuklarımızla birlikte geldik ve onlar eğlenirken bizlerde eğleniyoruz’’ dedi. 23 Nisan programları içerisinde uçurtma şenliği olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren 1’inci sınıf öğrencisi Erdem Karadişoğulları, "23 Nisan etkinliklerinde ben şarkı söyledim ve gün içerisinde çok yorulmuştum. Şuan çok eğleniyorum çünkü burada uçurtma uçurduk" diye konuştu. Uçurtma şenliğinde çok yorulduklarını söyleyen İlkokul öğrencileri Erdem Sunbak ve Mehmet Emin, "23 Nisan etkinliklerinde uçurtma uçurdukları için çok mutlu ve bir o kadar da yorulduk. Buradan herkesin bayramını kutluyoruz" dedi. Havaların sıcak olmasına rağmen çok eğlendiğini söyleyen 4’üncü sınıf öğrencisi Mustafa Polatkıran, "Bu etkinliği çok beğendim. Eve gittiğim zaman buraya gelemeyen arkadaşlarıma günümün nasıl geçtiğini anlatacağım. Koşturduğum için çok yoruldum. Allah’ım sıcak ülkede yaşayanlara yardım etsin" dedi. Uçurtma şenliğinin her zaman yapılması gerektiğini söyleyen Muhamed Yusuf Atasever, "Biz çocuklar için bu gün çok güzel şenlik düzenlendi. Arkadaşlarımla birlikte güzel vakit geçirdik. Ben buradan hem okulumuza hem de Kilis Belediye Başkanı ve Kilis Valisine çok teşekkür ederim" diye konuştu.
İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti Bahçelievler’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Belediye Başkanlığına gelen Siyavuşpaşa İlkokulu öğrencisi Masal Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’dan görevi devraldı. Bahçelievler’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu çerçevede, Siyavuşpaşa İlkokulu öğrencisi Masal Yılmaz okul müdürü Erdoğan Karahan ve öğretmeni Özlem Gökhan ile birlikte Belediye Başkanlığına gelerek Başkan Dr. Hakan Bahadır’ı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı görevini Dr. Hakan Bahadır’dan devralan 4. sınıf öğrencisi Masal Yılmaz, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. "Bana çok iş bırakmadınız" 23 Nisan nedeniyle Belediye Başkanlığı görevini devralan Masal Yılmaz, “Daha yeşil bir Bahçelievler için çalışacağım. Biz çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızı doğa, çevre ve sıfır atık konusunda daha fazla bilinçlendirmeliyiz. Ayrıca belediyemizin sürdürdüğü sıfır atık projesini okullarımızda ve evlerimizde daha fazla yaygınlaştırmalıyız. Bu proje ile ilgili halkımıza bilinçlendirme eğitimleri vermeliyiz. Gerçi siz bana çok iş bırakmadınız ama çocuk parklarının sayısını arttırmayı ve daha güvenli hale getirmeyi planlıyorum, ayrıca daha fazla çocuk kreşi yapmak istiyorum” dedi. Belediye Başkanlığı makamını, Masal Yılmaz’a devreden Dr. Hakan Bahadır da, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz ve dünya çocuklarına armağanı, yani sizlerin bayramı. Bugün sembolik olarak oturduğunuz bu koltuklarda, yarın ülkemize hizmet etmek için oturacaksınız. Sizlerin şahsında, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.