YEREL HABERLER - 11 Ağustos 2017 Cuma 13:33

Altınordu Terminali ve Çikolata Park ihale ediliyor

A
A
A
Altınordu Terminali ve Çikolata Park ihale ediliyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Terminali ve Çikolata Park’ın ihale edileceğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Terminali ve Çikolata Park’ın ihale edileceğini söyledi.


Başkan Enver Yılmaz, ulaşımdan içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarına, spor tesislerinden sosyal tesislere kadar birçok alanda sürdürülen yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Başkan Yılmaz, projelerin planlanan doğrultuda ilerlediğini ve yılsonuna kadar özellikle alt yapıdaki çalışmaların büyük oranda tamamlanacağını kaydetti. Bir yandan altyapı çalışmalarını hızla sürdürürken planlanan projelerin tamamlanması veya başlanması için sıkı bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Yılmaz, Altınordu ilçesinde daha önce ihalesi iptal edilen yeni terminal için ihale hazırlıklarının başladığını belirtti. Yılmaz, “Altınordu Terminali yeniden projelendirilmiş olup, 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 30 milyon TL’lik proje ihale edilerek 2019 yılında hizmete sunulacak” dedi.


Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası’nda yapımı süren Çambaşı Kayak Tesislerinin bu yıl açılacağını aktaran Yılmaz, “Projemizin fiziki olarak yüzde 90’ı tamamlandı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi de yapılan kayak tesisimiz bu yıl hizmete sunulacak. Bu zamana kadar 40 milyon TL’ye yakın kaynak aktarımı yapılan projeye 3-4 milyon TL daha harcama yapılacak” açıklamasında bulundu.



Çikolata Park ihalesi yeniden


Gülyalı ilçesinde daha önce projesi iptal edilen Çikolata Park için yeni proje hazırlanacağını vurgulayan Yılmaz, “Projesi yenilenen yatırımımız kapsamında; içerisinde restoran, 1 adet 100 kişilik nikah salonu, 1 adet 200 kişilik nikah salonu, çok amaçlı salon, seyir terası, çocuk oyun grupları, fitness alanı, giyinme odaları, 8 adet satış birimi, futbol, basketbol ve voleybol sahası ve bay-bayan-engelli tuvaleti bulunan Çikolata Park Gülyalı ilçemize kazandırılacak. 10 milyon TL’yi bulacak yatırımla yeni projenin ihalesi gerçekleştirilecek” diye konuştu.



TOKİ ve AVM’nin durumu


Karşıyaka spor tesislerinde çalışmalarımız aralıksız sürdüğünü, çim sahalardan birinin 10 gün içerisinde hazır olacağını kaydeden Başkan Yılmaz, halen inşaatına süren TOKİ konutlarının durumunu görüşmek üzere önümüzdeki hafta TOKİ ile bir araya geleceklerini söyledi. Yılmaz, Halen yüzde 60 seviyesine gelen 311 konutluk projenin lansmanını kamuoyuna ne şekilde yapılacağını TOKİ ile gerçekleştirecekleri görüşme sonrası duyuracaklarını belirtti.


Eski Büyükşehir Belediye binasının bulunduğu alanda inşa edilecek ve Belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan yılda 10 milyon TL gelir elde edecekleri AVM Projesi için 15 Ağustos tarihinden itibaren hafriyat işlemlerine resmi olarak başlanacağını ve 2019 yılında hizmete gireceğini kaydeden Yılmaz, Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’nde ise yıkılacak bir bina kaldığını belirtti.



Alt yapı Kasım ayında bitiyor


Halen 207 noktada yol çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemiz, yüksek kesimlerdeki bazı ekiplerini ayın 20’sinden sonra sahil kesimine kaydıracak. Çalışmalarımız kapsamında bu zamana kadar 404 km yolu sıcak asfaltla buluşturduk. Yılsonuna kadar bu yılki hedefimizi de yüzde 90 seviyesine getireceğiz. Altınordu ilçemizde sürdürülen AB Altyapı Projesi yüzde 80 seviyesine getirildi. Kasım ayı gibi projemizin yüzde 100 seviyesine getirilmesi amaçlanıyoruz” bilgisini verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” konulu panel düzenlendi Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde “15-22 Nisan Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” konulu panel düzenlendi. Adıyaman’ın 2023 yılı ve öncesindeki turizm karnesinin değerlendirildiği ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamaların aktarıldığı etkinlikte panelist olarak Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Vehbi Koç Konferans Salonundaki panele Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Kurumlar Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bekir Kocadaş’ın yaptığı panel, saygı duruşu ve okunan istiklal marşının akabinde başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, 2023 ve 2024 yıllarındaki Adıyaman turizm istatistiklerini paylaşarak, turizmin Adıyaman için öneminden bahsetti. 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin Adıyaman‘daki turizm sektörüne önemli ölçüde sekte vurduğunu ifade eden Gelse, otel ve yatak sayısının yarı yarıya düştüğünün altını çizdi. Tüm olumsuzluklara rağmen turizm sektörünün çok hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini söyleyen Gelse, Adıyaman’ın 2 Nisan 2023 tarihinde ilk turizm kafilesine ev sahipliği yaptığını belirtti. Müdür Gelse, “Otellerimizin deprem sonrası güvenli olmadığına dair kamuoyunda yer bulan söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Tüm otellerimiz sürdürülebilir turizm sertifikasına sahip, fiziki anlamda da güvenli işletmelerdir. Bu olumsuz algıyı kırmamız gerekmektedir. Eşsiz bir turizm destinasyonuna sahip olan Adıyaman için bu süreçte tanıtım faaliyetleri açısında büyük önem taşıyor. Ama öncelikle bu şehrin insanlarının bu şehirdeki hazinenin farkına varması gerekir. Adıyaman’ın yeniden ayağa kalması için üç önemli parametre vardır. Bunlar; tarım, turizm ve teknoloji-sanayidir Bu parametreleri göz ardı etmeden şehir olarak elimizi taşın altına koymamız gerekmektedir” dedi. Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Sabbağ ise, turizmin gerek şehirler gerekse de yerel halk için önemine değinerek, Adıyaman’ın geleceği için turizm sektörünün canlanarak eski ivmesini yakalaması gerektiğine dikkat çekti. Konuşmaların ardından panelistler Doç. Dr. Caner Çalışkan, Mustafa Ekinci ve Furkan Polat sunumlarını gerçekleştirildi. Program sonunda panelistlere Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Antalya Antalya’da meteoroloji uyardı, ekipler teyakkuza geçti Antalya Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Antalya ve ilçelerinde verdiği kuvvetli yağış ve fırtına uyarısından sonra teyakkuza geçti. Büyükşehir ve ASAT ekipleri, alt geçitler ile cadde ve sokaklardaki mazgalları temizlerken herhangi bir olumsuzluğa karşı nöbetçi ekipler oluşturdu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Antalya’da 20 Mart Cumartesi günü Antalya ve ilçelerinde verdiği kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, itfaiye ekipleri başta olmak üzere, ASAT, Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Zabıta, Park Bahçeler, Temizlik İşleri, Ulaşım, Sosyal Hizmetler gibi önemli birimler de nöbetçi ekipler oluşturuldu. Hatlar temizleniyor Hazırlık çalışmaları kapsamında, Düden Şelalesi’nde oluşabilecek bir taşkın riskine karşı Düden Çayı üzerinde tarımsal sulama için Altınova ve Güzeloba’da bulunan regülatörlerin kapakları, biriken su denize akıtıldı. Alt geçitler ve yol güzergahlarındaki mazgallarda ekipler temizlik çalışması yapıyor. 180 kişilik nöbetçi ekip oluşturuldu ASAT oluşabilecek kanalizasyon tıkanmaları ve su baskını ihbarlarına karşı acil müdahale ekiplerine ilave olarak, 180 kişilik nöbetçi ekip oluşturuldu. ASAT, şiddetli yağış uyarısına karşı kamyon, kepçe kanal açma kombine aracı, kuka yüksek basınçlı kanal açma araçlarını hazır bekletiyor. Büyükşehir Belediyesi, mazgallarda tıkanmalara sebep olabilecek poşet, pet şişe ve ağaç dallarının temizlenme noktasında ilçe belediyeleri de uyararak, gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.