GENEL - 24 Mart 2018 Cumartesi 11:18

Bin 200 liraya dev kalkan balığı

A
A
A
Bin 200 liraya dev kalkan balığı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Karadeniz açıklarında balıkçılar tarafından tutulan 12 kilogram ağırlığındaki dev kalkan balığı bin 200 liradan satışa çıkarıldı.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Karadeniz açıklarında balıkçılar tarafından tutulan 12 kilogram ağırlığındaki dev kalkan balığı bin 200 liradan satışa çıkarıldı.


Son haftalarda Fatsa açıklarında 10 kilogram ve üzerinde kalkan balığını tutan Fatsalı balıkçıların yüzü gülüyor. Bu tür büyük balıkları çok fazla tutamadıklarını söyleyen Fatsalı balıkçılar, "Kalkan balığı balıklar içindeki en lezzetli balık arasındadır. Bu tür büyük balığı tutmak herkese nasip olmuyor. Her avda bu tür büyük kalkan balığını tutsak balıkçıların en mutlusu biz oluruz" dedi.


Balıkçı Yusuf Aktaş, "Geçtiğimiz haftadan bu zamana kadar kalkan balığını denize açılan balıkçılarımız kilolarını 10 kilonun üzerinde tutmaya başladı. Büyük balık tutmak her balıkçıya nasip olmuyor. 12 kilogram ağırlığındaki balığımızı toplamda bin 200 liraya satıyoruz. Alıcısını bulmak biraz zor ama yine de vatandaşlar meraktan da olsa fiyatını soruyor. Bütün olarak satıyoruz, parçalayarak balığı satmıyoruz. Müşterisi hemen çıkıyor zaten. Öyle müşterilerimiz var ki tezgahlardaki bu tür kilosu yüksek balıkları alıyor. Alıcısı çıkmazsa eğer anlaşmalı lokantalarımız var, onlara gönderiyoruz" dedi.


Büyük balığı görmek için iş yerini bırakıp balıkçıya geldiğini söyleyen Fatsalı esnaflardan Aşkın Tokatlı, "Kalkan balığını sosyal medyada gördük ve hemen buraya gelerek balığı incelemeye geldim. Kendim de önceden balıkçılık yaptım fakat bu kadar büyük bir kalkan balığını ilk defa görüyorum. 6-7 kiloya kadar olanı görmüş balıkçı tezgahımda satmıştım. Genelde bu tür balıklar 4 ile 5 kilogram arasında oluyor. Tabii büyük bir balığı satın almak isteriz ama fiyatı biraz pahalı olduğu için düşündürüyor" şeklinde konuştu.


Fatsalı vatandaşlar ise kalkan balığını almak yerine seyretmeyi tercih etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çayırova’da coşkuyla kutlandı. Çayırovalı miniklerin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çayırova Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Protokolün katılımıyla birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından, protokol üyeleri Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ya başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Kaymakam Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Çayırovalı miniklerin hazırladığı şiir ve gösterileri ilgiyle takip edildi. Ardından 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan çocuklara ödüllerini takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen törene Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Selim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.