GENEL - 12 Kasım 2018 Pazartesi 09:01

Bu ilçedeki okullardan zil sesi duyulmuyor

A
A
A
Bu ilçedeki okullardan zil sesi duyulmuyor

Ordu’nun, ‘sakin şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde, öğrencilerin sorumluluk duygularını arttırmak ve kendi zamanlarını yönetebilmelerini sağlamak için başlatılan proje kapsamında, ilçedeki bütün okullarda zil uygulaması kaldırıldı.

Ordu’nun, ‘sakin şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde, öğrencilerin sorumluluk duygularını arttırmak ve kendi zamanlarını yönetebilmelerini sağlamak için başlatılan proje kapsamında, ilçedeki bütün okullarda zil uygulaması kaldırıldı.


Perşembe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Zilsiz Okul Projesi’ kapsamında, öğretmen ve öğrencilerin derse giriş-çıkışlarının bildirildiği zil uygulamasının kaldırılmasına karar verildi. İlçede bulunan toplam 17 okulda hayata geçirilen proje kapsamında, öğrencilerin zamanı daha dikkatli kullanmaları, sorumluluk bilinci ve güven duygusu kazanmaları hedefleniyor. Öğrenciler proje sayesinde daha verimli ders çalıştıklarını ve faydalı bulduklarını belirtiyor.


Perşembe Milli Eğitim Müdürü Murat Çulfaz, ’sakin şehir’ Perşembe ilçesinin merkezinde 6 tane okul olduğunu belirtti. Okullarda önceden çalan zillerin kent merkezinden duyulduğunu ve bunun gürültü kirliliği oluşturduğunu kaydeden Çulfaz, proje sayesinde öğrencilerin kendi zamanlarını kontrol ettiklerini aktardı. Çulfaz, "Okul müdürü arkadaşlarımızla birlikte bütün ilçede bulunan okullarda zil sesinin kaldırılmasına kara verdik. ‘Zil Çalmadan Kontrolümde Zaman’ sloganını da geliştirdik. Öğrencilerimizin zil çalmadan zamanı kontrol edebilme, planlayabilme kabiliyeti kazanması ve sadece zil sesi ile içeri giriş ve çıkışları olmaması için bu karar vardık” dedi.



“Zil çaldığı dönemdeki gibi gürültüler yaşanmıyor”


İlçemizde 17 tane okul olduğunu ve hiçbirinden zil sesi duyulmadığını vurgulayan Çulfaz, "Zil çalmadan öğrencilerimiz giriş-çıkışlarını yapıyorlar. Projenin 4. haftasını uyguluyoruz. İlk başlarda küçük öğrencilerimiz biraz zorlandılar ama öğretmen arkadaşlarımız gayreti ile onu da aştık. Artık eskisi kadar zil çaldığı zaman yaşanan gürültüler de olmuyor. Hem okul sakinleşti hem de öğrenciler sakinleşti” şeklinde konuştu.


Perşembe Milli Eğitim Müdürü Murat Çulfaz ayrıca velilerin de projeyi desteklediklerini belirterek proje sayesinde Perşembe’nin daha sessiz olduğunu söyledi.



“Ne zaman ders çalışacağımızı daha iyi hesaplıyoruz”


Perşembe Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Eymen Yağız Öztürk, uygulama sayesinde sorumluluklarının geliştiğini ifade ederek, “Günlük hayatta evde ders çalışmamızı da olumlu yönde etkiliyor. Ne zaman ders çalışmamız gerektiğini daha iyi bir şekilde hesaplayabiliyoruz. Derse giriş-çıkışlarımızı duvardaki saatlere bakarak ayarlayabiliyoruz” ifadelerine yer verdi.


İrem Çalış isimli 8. sınıf öğrencisi "Bence bu proje iyi oldu, herkes kendi kontrolünü sağlayabiliyor. Öğretmenlerimizin söylemesine gerek kalmadan artık kendi saatlerimizden zilin ne zaman çaldığını öğrenebiliyoruz. Bu sayede artık kendi ders çalışma saatlerimi de ayarlamış oldum" diye konuştu.


Öğrencilerden Miray Gündoğdu da projeyi beğendiklerini ve uyum sağladıklarını belirterek ders çalışma saatlerine katkı sağladığını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.
Ankara Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin, "Atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bir soruyu cevaplayan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemeleri yaptığını; süreç biter bitmez askıya çıkarılacağını belirtti. “2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara” Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getiren Tekin, şunları kaydetti: "OECD’nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık. O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz." Müfredatı seyrelteceklerini vurgulayan Tekin, "Halbuki biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak hem öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak. Dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var" diye konuştu. Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" cevabını verdi.