POLİTİKA - 22 Eylül 2017 Cuma 16:16

CHP: “Rant için değil üretici için yürüdük”

A
A
A
CHP: “Rant için değil üretici için yürüdük”

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, ‘Fındık İçin Adalet Yürüyüşü’nün siyasi rant hesabıyla değil yapılmadığını üreticinin hakkını savunmak için yaptıklarını söyledi.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, ‘Fındık İçin Adalet Yürüyüşü’nün siyasi rant hesabıyla değil yapılmadığını üreticinin hakkını savunmak için yaptıklarını söyledi.


Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Ordu’dan Giresun’a gerçekleştirdikleri yürüyüşe 3 bin kişinin katıldığını belirtti. 3 gün süren yürüyüşü Giresun’da bir miting ile sonlandırdıklarını ifade eden Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un ‘fındıktan siyasi ve ticari rant elde etmek isteyenler var’ şeklindeki açıklamasının gerçekle bağdaşmadığını savundu.


Şahin, “Biz üreticimizin yanında olduk, üreticimiz ile birlikte yürüdük hiçbir beklenti içerisinde olmadan üreticilerimizin haklı davasına sahip çıktık ve uyarılarımız yaptık. Görüyoruz ki birileri bundan rahatsız olmuşlar. Fındıktan siyasi rant elde etmek isteyenler olduğunu söylüyorlar, çiftçinin alın teri ve emeğinin yanında olmak hakkını savunmak ne zamandan beri siyasi rant olmuştur. Biz her zaman haklının doğrunun yanında durup, haklarını savunmaya, doğruları anlatmaya devam edeceğiz” dedi.


Şahin, yürüyüşe izin veren Ordu ve Giresun Valiliklerine, basına, güvenliği sağlayan emniyet müdürlüklerine, jandarma birimlerine ve destek veren herkese teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.