YEREL HABERLER - 14 Haziran 2017 Çarşamba 16:46

Fatsa’da İŞKUR’un faaliyetleri

A
A
A
Fatsa’da İŞKUR’un faaliyetleri

Fatsa İŞKUR Müdürü Mehmet Cem Kuru, “İstihdam alanında önemli derecede planlar yaptık ve insanlarımız kurumumuz sayesinde işlere yerleşti” dedi.

Fatsa İŞKUR Müdürü Mehmet Cem Kuru, “İstihdam alanında önemli derecede planlar yaptık ve insanlarımız kurumumuz sayesinde işlere yerleşti” dedi.


Fatsa İŞKUR Müdürü Mehmet Cem Kuru yaptığı açıklamada, “7 ayrı ilçeye hizmet veren bir kurumuz. 8 personelle vatandaşlarımızın taleplerini alıyor ve değerlendiriyoruz. Özverili çalışmalarımızla bir ilin yoğunluğu derecede çalışmalarımız gerçekleşiyor. İstihdam alanında önemli derecede planlar yaptık ve insanlarımız kurumumuz sayesinde işlere yerleşti. 2017 yılının ilk 6 ayında işe yerleştirme sayımız 889 kişidir. İşbaşı eğitimi programı sayısı 152’dir. 152 programdan 488 kişi faydalanmıştır. Kurumuzda görüştüğümüz bireysel sayımız, 3 bin 261 kişi ile görüştük. 17 farklı grup görüşmesi ayrıca yaptık ve bu görüşmelerden de 581 kişiye ulaştık. İŞKUR’un alanı sadece istihdam ve işbaşı eğitimler değil, işsizlik ödeneği başvurularında da çok sayıda alıyoruz. 897 kişi işsizlik ödeneğine başvuru yapmış ve hak eden sayısı ise 352 kişi olarak kayıtlarımız geçmiştir. Çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bu sayılara ulaşmamızda çalışma hayatında milli seferlik projesi çok önemli rol oynamıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun start verdiği ‘Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği’ projesi kapsamında İŞKUR Fatsa Şube Müdürlüğü tarafından alışveriş merkezleri ve camilerde vatandaşlara İŞKUR faaliyetleri ve teşvikler hakkında bilgiler verdik. Dönüşler gerçekten çok olumlu oldu, bu anlamda da projede önemli başarılara imza attık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan İhsan Kurnaz: "Doğayı ve çevreyi koruyacak nesilleri İlkadım’da yetiştireceğiz" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda İlkadım Belediyesi olarak önemli yatırımlar yapacağız" dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (Tap) Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Projesi”ne İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri destek verdi. Atık pillerin doğayı kirletmemesi ve dönüşüme kazandırılması amacıyla; çevreye büyük oranda zarar veren ve kullanım süreleri dolmuş atık piller ile ilgili “Atık Pil Toplama Projesi” başlatan İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, resmi kurum ve okullara bıraktığı atık pil toplama noktalarından çıkan piller düzenlenen program dahilinde toplanıyor. Bu kapsamda İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenciler farkındalık oluşturarak 10 kilo atık pil topladı. "Geri dönüşüme her zaman destek vereceğiz" Çevre ve insan sağlığı için atık pillerin düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla okullarımızda atık pillerini bırakarak kampanyaya destek olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Bu sebeple atık pillerin geri dönüşüme katılması, çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Yarının umudu çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Duyarlı öğrencilere teşekkür etti Çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı okula bir ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Süleyman Tanrıseven de Okul Müdürü Hamza Sofuoğlu ile birlikte öğrencileri tebrik etti.