Karadeniz’de turşu zamanı

Karadeniz Bölgesi’nde sofraların vazgeçilmez lezzetlerinin başında yer alan turşuların yapılmasına başlandı.

Karadeniz’de turşu zamanı

29 Eylül 2017 14:09


Sonbahara kendini hissettirmesiyle birlikte Doğu Karadeniz’de turşu yapımı başladı. Turşularıyla ünlü Ordu’da kavurmasıyla büyük bir lezzet kaynağı olan ve halk arasında ‘dürme pancarı’ olarak bilinen beyaz lahana turşusunun yapımı hız kazandı. Karadeniz’de genellikle sabah kahvaltılarında ve ara öğünlerde tüketilen turşu, kış mevsiminde sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor.


Ordu’da yayla yolu üzerinde ve turşucularda ‘dürme pancarı turşusu’ 5 kiloluk bidonlarda 15 liradan satılıyor.




YORUM YAZ
Lütfen Bekleyiniz ...

Toplam Yorum (0)

ORDU HAVA DURUMU
29
°
C
Parçalı Bulutlu
  • Çarşamba
    Parçalı Bulutlu
    29°C
  • Perşembe
    GökGürültülü Sağnak Yağışlı
    27°C
  • Cuma
    GökGürültülü Sağnak Yağışlı
    27°C
  • Cumartesi
    GökGürültülü Sağnak Yağışlı
    26°C
Reklamı Geç