GENEL - 19 Ekim 2017 Perşembe 14:51

Ordulu iş adamı Namık Altaş toprağa verildi

A
A
A
Ordulu iş adamı Namık Altaş toprağa verildi

Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Altaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Altaş Özel Eğitim ve Altaş TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ordu’nun sevilen hayırsever iş adamlarından Namık Altaş, gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Altaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Altaş Özel Eğitim ve Altaş TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ordu’nun sevilen hayırsever iş adamlarından Namık Altaş, gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.


Yaklaşık bir hafta önce orduda beyin kanaması geçiren Namık Altaş, kentteki özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun’daki özel bir hastaneye sevk edildi. Namık Altaş, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak vefat etti.


Ordulu iş adamı Namık Altaş’ın cenaze namazı temelinin atılmasından yapımına kadar büyük emek sarf ettiği ve Karadeniz’in en büyük camisi olan Altınordu ilçesi Ulu Cami’de kılındı. Cenaze namazı öncesi binlerce kişi Namık Altaş’ın oğulları Selçuk ve Selman Altaş, kardeşleri Orhan, Turan ve Dursun Altaş’a başsağlığı dileklerinde bulundu.


Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Namık Altaş’ın başlattığı bazı eserler olduğuna dikkat çekerek, “Başlattığı eserleri tamamlamak bize düşüyor” dedi.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Namık Altaş’ın Ulu Cami’nin yapımına ve bugünlere getirilmesinde büyük emekleri bulunduğunu hatırlatarak, “Vefat etmeden bir kaç gön önce görüştük. Camiye iki minare daha yapılması şerefe sayısının dörde çıkarılması konusunda istişare ettik. Görüşme bittikten sonra ‘Allah razı olsun, üzerimden öyle bir yük aldın’ dedi ve adeta uçarcasına gitti. Gidiş o gidiş. Kendisi gerçekten hayır hasenat sahibi idi. Allah bu kadar imkanı olup hayır yapmayı nasip etmiyor herkese. Ama Namık ağabeyimiz ihtiyacı olan, fakir fukara olan herkese yetişmeye çalışırdı. Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.


Ordu Valisi Seddar Yavuz da göreve başlamasından bu yana kıska bir zaman olmasına rağmen Namık Altaş’ı hayırsever bir insan olarak tanıdığını ifade ederek, “Hayır hasenat sahibi olduğuna biz şahidiz. Bu cami bir an önce bitsin diye uğraşan bir kardeşimizdi. İnanıyorum ki amel defteri hiç kapanmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.


Namık Altaş, konuşmaların ardından Karacaömer Mahallesi’nde aile kabristanlığında toprağa verildi.


Namık Altaş’ın cenaze törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, eski milletvekilleri Ayhan Yılmaz ve Mustafa Adıgüzel, ilçe belediye başkanları, iş ve siyaset camiası binlerce kişi katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.