YEREL HABERLER - 16 Haziran 2017 Cuma 10:24

Ordu’nun bitkileri ‘Ihlamur Festivali’nde

A
A
A
Ordu’nun bitkileri ‘Ihlamur Festivali’nde

Ordu’da doğal ortamda yetişen ve yemeklerde kullanılan doğal bitkiler, İstanbul, Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ihlamur Festivali”nde tanıtılacak.

Ordu’da doğal ortamda yetişen ve yemeklerde kullanılan doğal bitkiler, İstanbul, Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ihlamur Festivali”nde tanıtılacak.


Ataşehir Kent Konseyi organizesinde, 18-19 Haziran 2017 tarihleri arasında Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi Kamelya Çarşısı önü Amfili Park’ta düzenlenecek “Ihlamur Festivali”nde açılacak stantlarda Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen otlar tanıtılacak ve doğal ortamda yetişen otlardan yapılacak yemeklerin tatlarını deneme fırsatı sunulacak.


Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İstanbul Ataşehir’de gerçekleştirilecek olan ‘Ihlamur Festivali’nin Ordu’nun yemek kültüründe zengin bir menüye sahip doğal otların tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu belirtti. Toparlak, “Bu festivalde, ilimizde doğal ortamda yetişen ve yöre insanı tarafından çok sevilen, sofralarımızdan eksik olmayan Melocan, Sakarca, Galdirik, Dağ Çileği, Taflan, Kara Lahana, Mısır Unu, Damar Otu gibi otlardan oluşan, çeşitli yemekleri, salamura ve reçelleri yapılan ürünlerimizin, festivale gelen ziyaretçilere tadımı ve tanıtımı yapılacaktır. Ordu Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak katılacağımız fuarda İlimizde yetişen ot çeşitleri ile yapılan yöresel yemeklerimizin tanıtılması, yabani dağ çileği reçeli ile İlimize ait tema oluşturulması hedeflenmektedir” dedi.


Uğur Toparlak, bölgelere ait ot çeşitlerinin ve ürünlerinin tanıtımının ve satışının yapılacağı festivalde, aynı zamanda yetişkinlere ve çocuklara yönelik renkli atölyeler, şiir dinletileri, yabancı ülkelerden gelen toplulukların dans gösterileri ve workshoplar yapılacağını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."